U četiri mjeseca Cerovačke špilje posjetilo više od 10 tisuća ljudi: “Same sige su jedne od najljepših u Hrvatskoj, čak i šire!”

U malo više od četiri mjeseca od kada su ponovno otvorene obnovljene Cerovačke špilje, naš najveći špiljski objekt smješten u ličkom kršu nedaleko od Gračaca, posjetilo je više od 10.000 ljudi.

U centar je uloženo gotovo 70 milijuna kuna, a dio je podzemne ponude mitskog Velebita koji sada u jesen mnogi istražuju i uživaju u njemu, prenosi HRT.

Tisućljećima su Cerovačke špilje za sklonište upotrebljavali i životinje i ljudi, a mi danas uživamo gledajući njezinu impresivnu unutrašnjost.

Stručni vodiči kazuju da posjetitelji ostanu zatečeni ljepotom unutrašnjosti špilja.

– Same sige su jedne od najljepših u cijeloj Republici Hrvatskoj čak i šire, tako da je ovaj cijeli dio jako impresivan za posjetiti, kazao je Viktor Kupčak, vodič u Cerovačkim špiljama.

Za obilazak gornje ili donje špilje, koje su danas uređene s više od kilometar i tristo metara novih šetnica, treba odvojiti između sat i pol do 3 sata, i to samo s vodičima.

U ljepotu i vrijednost obnovljene špiljske infrastrukture i prihvatnog centra uloženo je malo manje od 70 milijuna kuna koje su očito bile potrebne kako bi se ovamo vratili zadovoljni posjetitelji.

GALERIJU možete pogledati OVDJE

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...