U omiljenom trgovačkom lancu preko noći poskupio skoro cijeli asortiman, kune odgovaraju eurima

Način na koji su u Pepcu domaće cijene prilagodili da odgovaraju cijenama u eurima iznenadio je brojne čitatelje.

“No, kad je na snagu stupila obveza dvojnog izražavanja cijena u skladu s fiksiranim tečajem, umjesto da hrvatske cijene točno preračunaju u eure i promijene cijene u eurima, u Pepcu su odlučili povisiti kunske cijene na način da one sada odgovaraju eurima.

Ukratko, poskupio je praktički cijeli asortiman”, dojavio je čitatelj Jutarnjem listu koji je otišao provjeriti o čemu je riječ.

Uvjerili su se da je čitatelj bio u pravu.

Na ruksaku je nalijepljena nova cijena od 75,35 kuna, ispod se nazire stara po kojoj je taj isti ruksak koštao 70 kuna, a novi izračun sada u lipu odgovara ranije isprintanoj cijeni od 10 eura.

Ruksak iz gornjeg primjera tako je poskupio 7,7 posto, no tu su i znatno veća poskupljenja – plahta koja je ranije koštala 100 kuna sada košta 113, kako bi odgovarala cijeni od 15 eura, što znači da je poskupjela 13 posto.

Kako su za Jutarnji list pojasnili u Pepcu Hrvatska, trgovina je zbog činjenice da Hrvatska od 1. siječnja pristupa eurozoni donijela “logičnu i poslovno opravdanu odluku” da Pepcov asortiman ima jednu jedinstvenu cijenu na čitavom europodručju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...