U šangajskom Disney parku proglašena karantena, 60.000 posjetitelja ne smije izaći

Posjetitelji Disneyjevog tematskog parka u Šangaju ostali su zatočeni unutra drugi put u godini dana nakon što su vlasti i voditelji resorta najavili iznenadno zatvaranje zbog korone. Navodno je u parku ostalo 60.000 ljudi, prenosi Index.

Na internetu su se pojavile snimke koje prikazuju ljude kako žure prema glavnim vratima tematskog parka da bi pokušali pobjeći iz karantene.

Na WeChatu je šangajska vlada rekla da je svim ljudima zabranjen ulazak ili izlazak iz parka, a oni koji su još unutra, moraju se testirati i imati negativni test prije nego što im se dopusti da izađu. Svatko tko je posjetio park od 27. listopada trebao bi se testirati na virus tri puta u tri dana, rekle su vlasti.

Prošle godine 30.000 ljudi ostalo zatočeno u Disney parku zbog pandemije

Na jednoj snimci objavljenoj na društvenim mrežama vidi se zaposlenik koji zatočenim gostima govori da trgovine i vožnje u parku još uvijek rade. Posjetiteljima je poručio da će ih obavijestiti ako bude kakvih novosti dok je njegov kolega zaključavao glavna vrata.

Prošle godine u studenom isti Disney park bio je zatvoren jer su vlasti naredile da se svi posjetitelji moraju testirati. Tada je u parku ostalo zatočeno 30.000 osoba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...