Umirovljeni policajac iz Makarske tražio bebu koju je spasio prije 34 godine. Ponovni susret bio je emotivan

Umirovljeni policajac iz Makarske Mile Domazet 1988. godine pronašao je ukradenu bebu u Splitu, a sada je ponovno htio stupiti u kontakt s tom ženom. Nije se sjećao mnogo toga osim da je živjela u splitskom Getu i da se prezivala Delić.

– Ta beba je danas već žena, a ja ne znam zna li ona uopće da je bila ukradena

, prepričao je Domazet, koji je u mirovini više od dva desetljeća.

– Bio je kraj devetog mjeseca, znam da je bila berba grožđa. Ja sam se u tom trenutku nalazio na Zelenki, vozio sam policijski motor kad me nazvao dežurni i rekao da su dobili dojavu da je ukradena beba stara tri mjeseca u Splitu. Napomenuo je da ako negdje nešto čujem ili vidim, da obratim pažnju, raspitam se i javim. Ma nije prošlo ni 10 minuta i ja sam igrom slučaja naišao na tu bebu. Vozio sam motor u leru nizbrdo pa sam čuo plač bebe u gostionici Kuvajt koja se nalazila kod Biokovke. Svi su me pogledali kad sam došao na vrata, a ja sam otišao u kuhinju odakle se čula beba. Tamo sam ugledao ženu kako previja bebu na stolu od rostfraja, okruženi noževima iz kuhinje. Uznemirila se kad sam je pitao što radi, htjela me je potjerati s riječima da joj smetam. Odmah sam pretpostavio da je to ona, zvao sam kolege i rekao da me je izvrijeđala kao službenu osobu samo da imamo razlog da je privedemo. Sjeli smo u policijsko auto, ja sam motor ostavio, i sjeo pored žene na sic otraga jer me je bilo strah da ne bi naškodila bebi, prepričava Domazet, kao da je bilo danas.

Kad mu je, priča, dala bebu nije ga više bilo strah da će joj nauditi… Zastrašujuće je kako je zločinka zapravo fingirala da je imala carski rez. Točnije, kako kaže Domazet, ona je napravila rez koji je izgledao kao da je rodila bebu.

Kasnije je žena, priča Domazet, sve priznala. Domazet kazuje da je odsjela u hotelu Bellevue u Splitu i vrebala mamu s bebom. Navodno je majci i financijski pomagala.

– Jednom je mama bebe ušla u dućan i kako je stekla povjerenje u nju, ostavila joj je bebu u kolicima. Ova je iskoristila priliku i pobjegla s bebom. Uzela je taksi do Omiša, tamo ušla u trgovinu, kupila potrepštine za malo dijete, i opet uzela taksi za Makarsku. Došla je u Makarsku, opet promijenila taksi, i uputila se u Podgoru kod jednog svojeg poznanika kojeg sam znao, ali koji nije bio uključen u ovo zlodjelo. Nakon što je tu prenoćila, došla je opet u Makarsku i planirala se uputiti u Livno odakle potječe. Prije je bila udata za Nijemca s kojim nije imala djecu i spetljala se s tim nekim taksistom u Livnu, koji joj je rekao da će je ženiti ako bude mogla roditi djecu. Ona je sve isplanirala, bila je otišla i u Njemačku kako bi rodila i upisala dijete u knjigu državljana, ali trudnoću nije mogla zadržati nego je na kraju napravila carski rez i odlučila ukrasti bebu, pripovijeda umirovljeni policajac.

Što se kasnije dogodilo, kaže, ne zna. Roditelje je, prepričava nakratko vidio, a slučaj su preuzeli inspektori. Imao je kaže ludu sreću što je bebu našao pet ili deset minuta nakon dojave dežurnog policajca.

– Jako bih volio stupiti u kontakt s tom danas ženom. Možda bi i nju zanimalo tko ju je našao i kako je bila ukradena, ako joj je to uopće rečeno, istaknuo je Domazet.

Tek sat vremena nakon objave, putem društvenih mreža, Mile i Branka su se spojili.

– Čuli smo se, i oboje smo plakali. Još uvijek ne mogu doći sebi od emocija, na momente sam normalan, a onda mi opet knedla u grlu. Nažalost je ostala bez oboje roditelja, sama je s dvoje djece, i dalje živi u Getu, i nije joj bilo lako u životu. Dogovorili smo se naći. Uglavnom, ona je znala da je bila ukradena, ali nije znala detalje. Rekla mi je da je to bilo 1988.godine, a ne 1984. Pogriješio sam, ali tko će se više sjećati” ispričao je Domazet dodajući kako ih je spojio zajednički prijatelj na Facebooku, prenosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...