Umro je Dietrich Mateschitz porijeklom iz Zadra, osnivač je Red Bulla

Vlasnik i suosnivač tvrtke za energetska pića Red Bull, Dietrich Mateschitz, preminuo je u 78. godini života nakon borbe s teškom bolesti.  Tvrdilo se da je obiteljsko prezime Matešić i da je njegova obitelj došla iz Zadra. Njegovo se bogatstvo procjenjivalo na oko 20,2 milijarde dolara, te je prema Forbesu bio 71. najbogatija osoba na svijetu.

Tužnu je vijest Red Bull objavio je uoči kvalifikacija za Veliku Nagradu SAD-a u Austinu u Formuli 1, gdje Max Verstappen i Sergio Perez mogu osigurati peti konstruktorski naslov u povijesti ekipe Red Bull Racinga. Inače pol-position pred utrku koja je na rasporedu večeras od 21 sat po hrvatskom vremenu, osvojio je Španjolac Carlos Sainz u Ferrariju, ispred Verstappena koji je već obranio naslov Svjetskog prvaka.

Mateschitz je osnovao Red Bull sredinom 1980-ih godina, a od tada je od proizvođača energetskog pića napravio globalnog giganta. Red Bull je sada poznati brend diljem svijeta i aktivno je uključen u sportu. Red Bull je također ulagao velika sredstva i u druge ekstremne sportove, od kojih su mnogi bili trkaći, uključujući sve od kaskaderskih aviona do motocikala i bicikala. Kasnije se tvrtka počela širiti te je ušla i u svijet nogometa te osnovala neke od najpoznatijih nogometnih klubova kao što su Red Bull Salzburg, RB Leipzig, RB Brasil, RB Ghana, RB Muenchen, New York Red Bulls i mnogi drugi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...