“Zeleni” program Grada Zadra; Između Plovanije i Višnjika uredit će se park s dječjim igralištima i ostalim javnim sadržajima

Kreće provedba „zelenog“ programa Grada Zadra koji obuhvaća niz komunalnih zahvata na zelenim površinama i ugradnje novih sadržaja na njima.

Najavljeno je to na današnjem Kolegiju u Gradskoj upravi.

Jedan od prvih projekata u sklopu tog programa je uređenje parka s dječjim igralištima i ostalim javnim sadržajima na području između MO Plovanija i MO Višnjik. Grad Zadar pokrenuo je proceduru za otkup zemljišta u vlasništvu društva Odašiljači i veze d.o.o. na ukupne površine 9 220 m2.

Kako su u proračunu za ovu godinu osigurana sredstva u iznosu od 5 milijuna kuna do kraja godine planira se dovršiti i kompletna procedura vezana za otkup. Započeo je i postupak izrade projektne dokumentacije za realizaciju velikog edukativnog parka na toj čestici koja bi iduće godine trebala postati novo mjesto okupljanja i provođenja slobodnog vremena ne samo stanovnika ove gradske četvrti.

Uređenje još jednog gradskog parka između Ulice Kažimira Zankija i Puta Vrela spreman je za realizaciju.

Za ovaj konkretni novi gradski park riješeni su imovinsko pravni odnosi s Hrvatskim šumama i resornim ministarstvom. Riječ je o obuhvatu šume veličine 11 500 m2 za koju je izrađen projekt krajobraznog uređenja i valorizacije zelenila, troškovnik i projekt javne rasvjete.

U sklopu EU projekta „Dostupnost javnih usluga i zelenih površina za ranjive skupine (DORAS)” Sveučilište u Zadru je primjenom različitih kriterija utvrdilo da je ovo područje najbolje za pristup zelena površina ranjivim skupinama društva. Natječaj za početak radova bit će raspisan do konca ovog mjeseca, a procijenjena vrijednost radova je 2.000.000,00 kuna.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...