36-godišnjak vozio moped s 1,86 promila; Odbio test na droge i vrijeđao policajace, završio u zatvoru

Tijekom kontrole prometa proteklog vikenda, najveća koncentracija alkohola u količini od 1,99 g/kg izmjerena je u petak kod 44-godišnjeg vozača, koji je 11. studenog oko 20,50 sati u Zadru, na križanju ulica Franka Lisice, Ante Starčevića i 7. domobranske pukovnije upravljajući automobilom BMW-om splitskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 44-godišnji vozač je uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

U subotu, 13. studenog  u 01,40 sati u Zadru, policijski službenici zadarske prometne policije su u ulici II. zasjedanja ZAVNOH-a zaustavili 36-godišnjaka kako upravlja mopedom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila.

Daljnjim provjerama utvrđeno je kako upravlja mopedom za koji je isteklo važenje prometne dozvole, a prilikom policijskog postupanja odbio je test na droge te je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Vozač je uhićen te smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je zbog počinjenih prekršaja uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 15 dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...