ABA liga oderala KK Zadar! Klub kažnjen s 3.500 eura zbog neprimjerenog skandiranja s tribina.

Na adresu Košarkaškog kluba Zadar stigla je kazna AdmiralBet ABA lige. Riječ je o utakmici 3. kola AdmiralBet ABA lige koja se odigrala 17. listopada 2022. godine u dvorani Krešimira Ćosića između KK Zadar i KK Mega MIS. Prema odluci disciplinskog suca KK Zadar je kažnjen s iznosom od 1.500 eura. Razlog je vrijeđanje sudaca i igrača KK Mega MIS za vrijeme utakmice.

Precizno su naveli kako je u drugoj četvrtini došlo do skandiranja sucima od strane dijela navijača dok je u četvrtoj četvrtini došlo do skandiranja skoro svih gledatelja u dvorani. Također, u četvrtoj četvrtini došlo je i do skandiranja igraču KK Mega MIS.

Nije to jedina kazna, pa je tako klub dobio kaznu za utakmicu protiv KK Split. Kako navode, u utakmici 5. kola AdmiralBet ABA lige koja se odigrala 28. listopada 2022. godine, klub je kažnjen iznosom od 2.000 eura. Kao razlog, u odluci se navodi skandiranje igraču KK Split prilikom izvođenja slobodnih bacanja te skandiranje sucima.

– Zadar nije potpun ako nema navijača na tribini, kako na domaćem terenu tako i na gostujućim utakmicama. Idemo krenuti od novih temelja, uz pravo sportsko navijanje i atmosferu kakvu znaju napraviti samo zadarski navijači. Nemojmo se obazirati na stvari na koje ne možemo utjecati. Idemo krenuti s nečim novim, a to novo bude navijanje koje će biti uzor nadolazećim navijačkim generacijama. Neka i u ovoj novoj košarkaškoj priči navijači ne budu šesti nego prvi igrač kao i uvijek do sada, poručili su iz KK Zadar.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...