Advent u Zadru sutra počinje uz Božić bijeli i grupu Dalmatino

U adventsko vrijeme Zadrani ove godine ulaze najpopularnijom božićnom pjesmom, koju će na Trg Petra Zoranića donijeti splitska grupa „Dalmatino“. Riječ je, naravno, o pjesmi „Božić bijeli“, koja je zaštitni znak Dalmatina, iako su u svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri imali brojne zapažene hitove poput „Diteline s četiri lista“, „Dvi sestre blizanke“, „Lozje“, „Prosjak i sin“, „Cukar i sol“…

– Drago nam je da je jedna pjesma ostala toliko popularna, lagali bismo da bilo što drugo kažemo. Imamo mi i drugih blagdanski pjesama, ali ova je ušla u srca ljudi i mi je naravno pjevamo na svakom koncertu, pa ćemo naravno i u Zadru, najavljuje Zdravko Sunara iz Dalmatina.

Više nego na pjesme koje su nagrađene Porinom ili ploče koje nose zlatni i platinasti status, Sunara i Ivo Jagnjić ponosni su odnosom sa svojom vjernom publikom.  Posljednji veliki diskografski hit bila je pjesma „Refužo“ , koja je na YouTubeu do sada prikazana preko 5 milijuna puta, a svojevrsni vrhunac godine trebao bi biti nastup pod naslovom ‘‘Božić bijeli‘‘ u Areni u Zagrebu 21. prosinca. Sunara kaže da se u Zadru neće čuvati…

– Mi smo kao baterije, na svakom koncertu se istrošimo do kraja i onda se ujutro napunimo. Kako sviramo, tako se punimo novom energijom.

Koncertom Dalmatina sutra, u četvrtak, u 21 sat započinje službeni program ovogodišnjeg Adventa u Zadru. Ugostitelji će već ranije otvoriti svoje kućice, u kojima će biti dostupna nikada bogatija gastronomska ponuda, s fritulama, burgerima, divenicama, pašticadom, kobasicama, pa čak i azijskim specijalitetima. Već sljedećeg dana na Adventu će nastupiti Jole.

Sve informacije o Adventu u Zadru pratite na službenoj web stranici Turističke zajednice Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...