Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula postupak protiv Tommyja

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca-trgovca u maloprodaji Tommyja, radi utvrđivanja je li iskorištavanjem značajne pregovaračke snage nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, prenosi Index.

Agencija je objavila da je postupak pokrenula po službenoj dužnosti jer je u postupku istraživanja tržišta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te provjere usklađenosti poslovanja kupca-trgovaca u maloprodaji s odredbama Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), među kojima je i Tommy, utvrdila postojanje indicija da je Tommy u svom poslovanju postupao protivno odredbama tog zakona.

AZTN obvezan utvrditi dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog pokretanja postupka

Iz Agencije napominju da samo pokretanje upravnog postupka protiv nekog poduzetnika ne znači nužno utvrđenje povrede zakona, već je pokretanjem postupka AZTN obvezan utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

AZTN će u ovom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa Tommyja s njegovim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku.

Iz Agencije napominju kako zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati ni iznositi detalje o postupku koji je u tijeku te kako će po okončanju postupka meritornu odluku objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...