Američka pop zvijezda srušila još jedan rekord, prva u povijesti zauzela je top 10 mjesta na ljestvici Billboard

Pjevačica je nadmašila Drakea koji je držao prethodni rekord s devet najboljih na Bilboardovoj ljestvici prošle godine.

Taylor Swift je novim albumom Midnights postigla ocjenu 10 od 10 i postala prva izvođačica u povijesti koja je zauzela Top 10 mjesta na Billboard Hot 100 ljestvici u SAD-u.

Billboard je u ponedjeljak izvijestio da je Swift nadmašila Drakea, koji je držao prethodni rekord s devet od Top 10 pjesama u tjedan dana u rujnu 2021, prenosi N1.

– 10 od 10 od Hot 100??? Na mom desetom albumu??? U šoku sam, objavila je 32-godišnja pop zvijezda na Twitteru.

Njen novi album izašao je 21. listopada sa standardnim izdanjem od 13 pjesama i delux verzijom sa sedam bonus pjesama. Ova glazbena poslastica jedno je od njenih najvećih izdanja albuma u gotovo sedam godina. Billboard je također izvijestio da se Swift sada izjednačila s Barbrom Streisand za izvođačicu s najviše albuma koji su se našli na 1. mjestu njihove ljestvice.

Prvo mjesto na Billboardovoj ljestvici pripada pjesmi Antihero, čiji je tekst “It’s me/hi/I’m the problem/It’s me” brzo postao TikTok trend. Ostalih Top 10 pjesama uključuje Lavender Haze, Maroon, Snow on the Beach, Midnight Rain, Bejeweled i Question.

Swift je postavila niz novih rekorda s albumom Midnights: Postigla je najbolji prvi tjedan prodaje od svih albuma ove godine, gotovo udvostručivši broj od prethodnog nositelja tog naslova, Harry’s House, trećeg solo albuma Harryja Stylesa. Midnights je također imao najveće streamove u prvom tjednu: 72,5 milijuna, ponovno nadmašivši Stylesove brojke od 53,9 milijuna streamova.

Na dan izlaska albuma, Midnights je srušio globalne rekorde Spotifyja za najveći broj streamova albuma u jednom danu.

Swift je također prestigla Madonnu i postavila novi rekord svih vremena na UK glazbenoj ljestvici. Iako Madonna u Velikoj Britaniji još uvijek drži rekord za najviše broj 1 albuma od bilo koje solo izvođačice, s njih 12 ukupno, Swift je sada druga na toj listi, potisnuvši Kylie Minogue na treće mjesto.

No, unatoč svom uspjehu u Ujedinjenom Kraljevstvu, Swift neće moći ponoviti svoju dominaciju na Billboard Hot 100 ljestvici. Naime, nakon što je 16 od 17 pjesama na albumu Eda Sheerana iz 2017., uvršteno na ljestvicu Top 20, uvedena su pravila koja dopuštaju da samo tri najpopularnije pjesme s bilo kojeg albuma sada ispunjavaju uvjete za ljestvicu singlova u Velikoj Britaniji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...