Ana Burazer zlatna u Barceloni: “Poručujem Šibenčanima i Zadranima, ako ste uporni, uspjeh neće izostati!”

Sjajan rezultat ostvarila je plivačica Sveučilišta u Zadru Ana Burazer, koja je osvojila zlatnu medalju na 200 metara mješovito na jednom od najvećih sveučilišnih natjecanja u svijetu “7th World InterUniversities Championships”, koje održalo u španjolskoj Barceloni.

23-godišnja Šibenčanka Ana Burazer, inače studentica hrvatskog jezika i književnosti, posljednje pete godine Sveučilišta u Zadru, ponosna je na svoj uspjeh, zahvalna je i svojim profesorima.

– Evo taman ste me uhvatili dok razgledavam Barcelonu. Presretna sam, i prošle godine u Rimu sam uzela dva srebra i jednu broncu, evo sad je došlo i zlato, svake godine idem preko svojih granica! Zahvalna sam i profesorima na Sveučilištu, koji su mi omogućili odlazak na ovo natjecanje. Inače, vježbam u PK Zadar u kojem me treniraju Josipa Nekić i Željko Olujić. Moji treneri su ponosni, šaljem im videa utrka, usmjeravaju me iako nisu bili prisutni sa mnom u Barceloni, ali čujemo se i stalno smo u kontaktu. Uskoro me očekuje 10. prosinca i državno sveučilišno natjecanje u Vukovaru. Počela sam se baviti plivanjem sa svojih pet godina u PK Šibenik. I nakon što završim s fakultetom željela bih ostati i dalje u plivanju, ali i u mom budućem zanimanju. Naime, voljela bih povezati sport i pisanje, to su moje dvije ljubavi! Ja sam vam šibenska Zadranka, ili zadarska Šibenčanka, kako hoćete, ha ha…Poručujem Šibenčanima, kao i Zadranima, neka ustraju i da budu svoji, da uspjeh ako su uporni nikada neće izostati! Sutra krećemo iz Barcelone i idemo za Veneciju, u Zadru sam kasno navečer ili u ponedjeljak ujutro. Kad se vratim, proslaviti ću ovaj uspjeh zajedno sa svojim Šibenčanima i Zadranima, presretno je kazala zlatna Ana.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...