Babo koji sve zna o košarci: “Jusup radi sjajan posao, Zadrani igraju lepršavu košarku!”

Košarkaški ekspert je svakako komentator na Sportklub Tv, Marin Mrduljaš Babo, 45-godišnji Splićanin nema što ne zna o loptanju pod obručima. Babo već desetak godina radi za Sportklub Tv, prije toga je bio sportski komentator na Radio Dalmaciji.

Babo je izdvojio vrijeme za kratak razgovor, naime, priprema se za večerašnji prijenos utakmice Austrija – Hrvatska.

Kako gledaš na rezultate Zadra u ABA ligi?

Uoči početka sezone nisam imao vjere u hrvatske klubove, bio sam prilično siguran da će se svi boriti za teški ostanak. Zadar igra sjajno u regionalnom natjecanju, pobjeda u Beogradu kod Crvene zvezde je nešto što se rijetko događa, svaka čast treneru Jusupu i njegovim igračima! Zadrani igraju lepršavu i gledljivu košarku, tu je Jusup napravio sjajan posao, zaslužuju sve pohvale za ono što prikazuju u ABA ligi, njihov omjer 4-2 je fantastičan!

HT Premijer liga, i tu Zadar igra odlično?

Šibenka je oduševila, bez poraza su! Njihov trener Damir Milačić radi sjajan posao, i to s momčadi upitne kvalitete. Zadar i Cibona su na omjeru 6-1, tu je sve u skladu s očekivanjima. Primjećujem kako Danijel Jusup malo kalkulira i odmara neke igrače u pojedinim susretima. Svi znamo da će se borba za naslov prvaka u HT Premijer ligi voditi između Zadra, Cibone i Splita, tako da ono pravo što se hrvatske lige tek slijedi. Prvenstvo Hrvatske je zanimljivo, ali možda ne i toliko kvalitetno.

Termini utakmica HT Premijer lige svakako nisu dobri za hrvatske klubove koji igraju ABA ligu?

Apsolutno je problem s terminima, sportski direktor HKS-a i aktualni izbornik Aco Petrović je razgovarao s čelnicima ABA lige, kao i s vodstvom HKS-a, i to na zahtjev hrvatskih klubova, da se pokušaju promijeniti termini utakmica, kako se ne bi izmrcvarilo naše klubove, sve s ciljem da bi mogli igrati ravnopravno na dva fronta. Vidjet ćemo hoće li se nešto promijeniti, postoje neke informacije da hoće. Smatram da hrvatski klubovi trebaju igrati ABA ligu, jer igrati samo HT Premijer ligu nije dovoljno, mišljenja sam da bi to naši najkvalitetniji klubovi teško ispratili, jer bi gledanost na utakmicama domaće lige u tom slučaju bila vrlo mala.

Večeras od 20.20 sati u Grazu, Hrvatska igra protiv Austrije pretkvalifikacije za Eurobasket 2025., naravno ti prenosiš utakmicu na Sportklubu 2?

Tako je, ja prenosim. Utakmica je to u kojoj su izabranici Ace Petrovića favoriti, ali više s kim god da Hrvatska igra teško možemo govoriti kako je uistinu neki veliki favorit. Čuo sam se s Aramisom Naglićem koji je aktualni prvak s Viennom, kazao mi je da su njegovi igrači Vujošević i Radoš u reprezentaciji Austrije, ima Austrija ima mladu momčad. Imaju i Omera Suljanovića vrlo talentiranog igrača koji igra za talijansku Reggio Emiliju. Teško mi je uopće nešto više prognozirati kad je hrvatska reprezentacija u pitanju. svi se nadamo da će doći i taj dan kad ćemo se opet veseliti uspjesima hrvatske košarkaške reprezentacije, a kada će to doći i hoće li, to je teško pitanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...