Banksy optužio modni brend Guess da mu je ukrao dizajn pa pozvao ljude da ukradu njihovu odjeću

Tajanstvenog uličnog umjetnika Banksyja uzrujao je potez modnog brenda Guess koji je u izlog u Londonu postavio jedan od njegovih poznatih dizajna, bez njegove dozvole.

Zbog toga je na svom službenom Instagram profilu pozvao 11.6 milijuna pratitelja da učine isto. Banksy je objavio fotografiju Guessovog izloga smještenog u poznatoj londonskoj ulici Regent Street i sugerirao da ga posjete lopovi, prenosi Index. 

Pozvao lopove u Guessov dućan

– Pozor svim lopovima. Molim vas, otiđite u Regent Street. Uzeli su moj umjetnički rad bez pitanja, kako bi bilo neispravno da vi učinite isto s njihovom odjećom? napisao je Banksy na objavljenoj fotografiji.

Prema Guessu, riječ je o novoj kolekciji “Banksy grafita” koja je nastala u suradnji s Brandalised, koji izdaje licence za dizajne grafiti-umjetnika. Nakon što je Banksy objavio sve na Instagramu, Guess je zatvorio svoj dućan za javnost, pojačao osiguranje i prekrio izlog s dizajnom poznatog umjetnika.

Paul Marciano, kreativni direktor brenda, u listopadu je izjavio kako je nova kolekcija način da modni svijet pokaže zahvalnost umjetniku.

Guess je dobio licencu putem treće strane, Brandaliseda, iz kojeg tvrde da posjeduju prava na trgovanje i korištenje Banksyjevih radova i proizvoda. No, prema službenoj stranici umjetnika i objavi na Instagramu, Banksy nije dao dozvolu za prodaju svojeg rada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...