Bepo Bajlo vječiti mladić, ide u Katar!: “SP je za bogate, ali ja se u njih ne ubrajam! Jednostavno, želim biti tamo!”

Profesor Josip Bepo Bajlo (78), čovjek koji prati sva zbivanja u nogometu, u utorak 22. studenog iz Zagreba leti za Katar! Svjetsko prvenstvo u nogometu počinje sutra u Al Khoru na stadionu “Al Bayt” kapaciteta 60 tisuća mjesta, udaljen je 35 km sjeverno od Dohe. Prva utakmica SP na rasporedu je sutra od 17 sati po hrvatskom vremenu, 19 sati po katarskom, između domaćina Katra i Ekvadora, sudit će 47-godišnji Talijan Daniele Orsato. Bepo ne propušta velike nogometne događaje, vječiti je mladić zadarskog sporta, bivši veslač zajedno s bratom Romanom i dugogodišnji djelatnik u NK Zadar. Najpoznatiji brk zadarskog sporta, uživo će u srijedu 23. studenog s početkom u 11 sati po hrvatskom, 13 po katarskom, u Al-Khoru, pratiti susret prvog kola skupine F, u kojem Hrvatska za protivnika ima Maroko. Bepo misli ostati i do samog kraja u Kataru, naravno, vjeruje kako će Dalićevi izabranici otići i do samog finala i uzeti svjetsko zlato!

Profesore Bajlo, nemate mira, jedini iz Zadarske županije idete na SP u Katar?

– Istina, idem u Katar, nije mi ovo prvo svjetsko prvenstvo u nogometu koje sam pratio na licu mjesta, bio sam već na nekoliko njih, ujedno bio sam i više puta prisutan i na europskim prvenstvima. Bit ću smješten u Dohi, jednostavno, želim sve to doživjeti, veseli me što ću moći pratiti našu reprezentaciju uživo. Iz Zagreba krećem u utorak u 17 sati, let do Dohe traje oko pet sati.

Ipak ste u godinama, osjećate li možda neku nelagodu, dalek je to put, a u Katru su i paklene vrućine?

– Mala nelagoda postoji, evo čitam da nas očekuje dosta zabrana, stroge mjere koje su organizatori nametnuli ne idu nam u prilog, navikao sam na drugačiji način i ležerniji pristup, ali nema druge morat ćemo se prilagoditi. Vrućine će biti velike, od 33 do 34 stupnja, ali svi stadioni su moderni i klimatizirani, istaknut ću, kako organizaciju SP mogu dobiti samo bogate zemlje. Bilo je i političkih igrica oko domaćinstva ovog SP, u igri su pored Katra bile i SAD-e, veliku ulogu u svemu odigrao je i Michel Platini koji je lobirao za Katar. Volio bih ipak da putujem prema Americi nego prema Katru! Ponovit ću ono što je naš izbornik Zlatko Dalić rekao, da je ovo SP samo za bogate ljude, govorim to zbog hrvatskih navijača kojih neće biti puno zbog skupoće u Katru, ali ja se u te bogate ne ubrajam! Ono što znam je da će dosta Hrvata doći iz Australije bodriti naše momke.

Imate li potporu supruge Ines za odlazak u daleki Katar?

– Svakako da mi je supruga velika potpora, bez nje bih se teško odlučio otići u Dohu, a to i košta! Bez obzira na skupoću, ja volim i želim biti u Katru! Ovisno o našim rezultatima, planiram ostati do samog kraja, i do finala u kojem vidim Hrvatsku!

Bojite li da bi se u Katru možda mogli dogoditi i neki teroristički napadi?

– Ne vjerujem, evo meni su za odlazak u Dohu iskopali baš sve, ono što bi rekli, istražili su mi sve do šestog koljena!

Prvi protivnik Hrvatskoj je Maroko?

– Kvalitetna reprezentacija s puno igrača koji igraju u velikim europskim klubovima, u maloj su prednosti jer su navikli na vrućine. Smatram kako su Dalićevi igrači pravi profesionalci, i znaju da je prva  utakmica na SP uvijek najvažnija, ako otvoriš natjecanje s pobjedom, već ste jednom nogom prošli skupinu. Moramo ipak imati na umu da tko god je došao na ovo SP, da nešto i vrijedi, sve naše protivnike moramo shvatiti ozbiljno.

Luka Modrić, smatrate li da mu je ovo zadnje veliko natjecanje u kojem će nositi dres Hrvatske?

– Nisam baš siguran da će se Luka oprostiti nakon SP u Kataru, on je svjetski fenomen, živi kao asketa, kao pravi Spartanac, hvala Bogu zaobilaze ga i ozljede. Luka izgleda kao da ga je Meštrović klesao, i još nešto, Luka ne igra zbog novaca, on jednostavno voli Hrvatsku!

Može li Hrvatska do zlata?

– Apsolutno! Hrvatska je jedan od favorita za naslov, sve reprezentacije bježe od nas ‘ko vrag od tamjana!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...