Beroš komentirao smrt mlade majke: “Inspekcija ce provesti nadzor u gospićkoj bolnici.”

Ministar Beroš održao je još jednu presicu nakon predstavljanja nove reforme zdravstva. Osvrnuo se i na sumnjivu smrt rodilje iz zadarske bolnice.

– Dobili smo informaciju. Radi se o određenim okolnostima koje nisu za javnost, odnose se na okolnosti liječenja i postupaka koji su provedeni i koji nisu za komentiranje – rekao je Beroš.

– Znanstvena inspekcija već postupa, oni su dobili obavijest o događaju, dobila je dodatne komentare, uputili su dodatna pitanja, prikupili su stručne informacije i otići će u nadzor. Postupanje je u tijeku – zaključio je.

Podsjetimo, žena (22) je u gospićkoj bolnici rodila četvrto dijete, pa u lošem stanju hitno prevezena u zadarsku bolnicu. Ondje je preminula.

Ravnateljica OB-a Gospić, Sandra Čubelić, u srijedu nije htjela odgovoriti na upite niti se javiti na pozive iako su novinari uporno pokušali doznati okolnosti koje su dovele do smrti rodilje. Iz bolnice su dva dana šutjeli o smrti mlade majke sve dok priča nije objavljena. Nakon objavljivanja priče ravnateljica je putem državnih medija, Hine i HRT-a, progovorila te rekla da je došlo do teških komplikacija jer je rodilja imala uraslu placentu (posteljicu) te kako ne vidi da je bila učinjena ikakva liječnička pogreška, piše Kristina Uremović za 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...