Cromaris organizirao ekološku akciju čišćenja obale na Dugom otoku

Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, lider je hrvatske marikulture i jedna je od šest najvećih kompanija u uzgoju brancina i orade na svijetu. Uz stalan rast svih poslovnih pokazatelja, Cromaris je predvodnik industrije u očuvanju prirodnog okruženja i partnerskom odnosu prema zajednici u kojoj posluje, prije svega na području Zadarske županije. Pritom posebni senzibilitet ima za male otočne zajednice. U svojim društveno odgovornim programima posebnu pozornost pridaje poticanju ekološke svijesti djece, svijesti o zdravoj prehrani te podršci obrazovanju i usavršavanju u području marikulture i znanosti o moru. Organiziraju se različite tematske aktivnosti, radionice i projekti te donira oprema za škole, vrtiće i knjižnice. Dio tih napora su i redovite volonterske akcije čišćenja obale i mora na različitim lokacijama na otocima u blizini Cromarisovih uzgajališta, koje se provode u suradnji sa stanovnicima i službama s otoka.

Zaposlenici Cromarisa su, u suradnji s udrugom Ž.I.L. i mještanima iz mjesta Luka na Dugom otoku, prošli vikend sudjelovali u akciji čišćenja obale na nekoliko lokacija – uvale Kabel i Pećina te otočiću Luški. U akciji čišćenja je sudjelovalo 30-ak odraslih s djecom. Prikupljeno je 10 m³ miješanog komunalnog otpada za čije se zbrinjavanje i odvoz pobrinulo saljsko komunalno poduzeće Mulić d.o.o. Tri manja broda za prijevoz volontera na lokacije osigurali su Cromaris i otočani.

Ovo je već četvrta volonterska akcija čišćenja obale ove godine. Cromarisovi zaposlenici su zajedno s otočanima tijekom godine čistili i prikupljali otpad na više lokacija na Tkonu, Pašmanu i Ižu. Slične aktivnosti Cromaris planira provoditi i sljedeće godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...