Dalić objavio širi popis kandidata za SP u Kataru; Livaković ostao bez kolege Kalinića, doznaje se Vidino stanje

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, objavio je širi popis kandidata za FIFA Svjetsko prvenstvo na kojem se nalaze 34 igrača, prenosi službena web stranica HNS-a.

Dalić će u srijedu 9. studenoga na konferenciji za medije objaviti konačni popis kandidata za Svjetsko prvenstvo, na kojem se može naći između 23 i 26 igrača. Završni popis igrača Hrvatski nogometni savez mora dostaviti Fifi 14. studenoga, a nakon toga, moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice u slučaju ozljede.

Na Dalićevom širem popisu kandidata nalaze se 34 imena, jedno manje nego što je predviđeno, nakon što se u nedjelju na utakmici Lokomotiva – Hajduk ozlijedio Lovre Kalinić. Pregled magnetskom rezonancijom pokazao je da Kalinić zbog ozljede koljena ne može konkurirati za odlazak u Katar.

Vratari su Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović.

Braniči su Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Marin Pongračić, Martin Erlić, Josip Šutalo.

Vezni su Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić, Josip Mišić.

Napadači su Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja, Antonio Mirko Čolak.

Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. studenoga u Zagrebu, odakle 14. 11.  putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za 16. studenoga. Dva dana kasnije, reprezentacije putuje u svoj bazni kamp u Katar, gdje 20. studenoga počinje FIFA Svjetsko prvenstvo. Svjetski doprvaci svoj put započinju 23. studenoga protiv Maroka, a potom im slijede dvoboji s Kanadom (27. studenoga) i Belgijom (1. prosinca).

Par sati nakon što je Zlatko Dalić objavio prošireni popis za Svjetsko prvenstvo, stigle su loše vijesti. Domagoj Vida ozlijedio na utakmici svog AEK-a.

Vida je napustio teren u 89. minuti dvoboja između AEK-a i PAOK-a, a prve su pretrage pokazale da je zaradio kontuziju aduktora lijeve noge. Predviđa mu se oporavak od deset do 15 dana, što pak znači da bi mogao biti upitan njegov nastup na skorom prvenstvu u Katru.

Vida je i dalje upitan za avion prema Dohi, no prema zadnjim informacijama još uvijek ima realne šanse za potpuni oporavak prije puta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...