Danka, žena koja je s puškom u ruci uvela HOS-ovce u okupiranu Škabrnju: “Srbi su dobrodošli, ali ne i SDSS-ovci, nikada nisu tražili izručenja”

Danka Dražina koja je kao mlada djevojka s puškom u ruci, uvela pripadnike HOS-a u okupiranu Škabrnju, nije se složila s odlukom da u Škabrnju dođe predstavnica SDSS-a.

Danka, koja je medijski poznata i kao “žena zmaj” naglašava kako su brojni Srbi bili uz njih te su oni dobrodošli. Ne i Anja Šimpraga.

“Na sastanku protokola u Općini Škabrnja, 14. studenog uputili smo zahtjev da se odustane od dovođenja Šimprage koja je u Škabrnji nepoželjna i nepotrebna i čiji dolazak neće imati nikakav pozitivan učinak. Dapače, izazvat će bolne emocije, uznemirenost pa i bijes stradalnika Škabrnje. Da ne bude zabune, u Škabrnju su dobrodošli svi ljudi dobre volje koji se čistog srca žele pokloniti njenoj žrtvi uključujući i pripadnike srpske zajednice koji su s nama dijelili sudbinu tijekom srbočetničke agresije, a mnogi od njih stali u obranu svoje Domovine.”

No, Dražina naglašava kako članovi SDSS-a i njihovi simpatizeri nisu dobrodošli:

“Nepoželjni su i nepotrebni. Nisu učinili ništa što bi doprinijelo suživotu. Nama ne treba takav suživot, mi želimo život. Njihovim “zalaganjem” nije pronađena nijedna nestala osoba, nisu iz Srbije vraćena ukradena kulturna i sakralna blaga, nikada od srbijanskih vlasti nisu tražili izručenje i sudski progon zločinaca koji su od svog zločina pobjegli u Srbiju. Kao da od zločina možeš pobjeći, igdje i ikad!”, kazala je za Dnevno.

Ipak, jučer je iz Ureda Vlade potvrđeno da su odustali od dovođenja Anje Šimprage u Škabrnju:

“Želim vjerovati da jesu jer teško mi je zamisliti da bi u ovom velikom tjednu prevarili narod Škabrnje. Škabrnja treba molitvu, mir i dostojanstvo. Molitvu za sve svoje mrtve. Mir za preživjele. Dostojanstvo za sve”, zaključuje poznata hrvatska braniteljica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...