Engleski portal uvrstio Hrvatsku među najbolje zemlje za život u mirovini

Prema engleskom portalu Enjoy Travel koji piše o putovanjima, Hrvatska je zauzela visoko osmo mjesto na popisu zemalja u kojima se najbolje umiroviti, točnije živjeti u mirovini. U konkurenciji je bilo 50 zemalja.

Destinacija se birala na temelju nekoliko kriterija, a Hrvatska je svoje mjesto zaslužila zbog malih troškova življenja, dobre kvalitete života i jednostavnog dobivanja boravišne dozvole za boravak u našoj zemlji, prenosi N1

Pri odabiru deset zemalja u kojima je najbolje živjeti u mirovini gledali su se idući kriteriji: kvaliteta života, troškovi života, troškovi stanarine, troškovi u restoranima, prosječne godišnje temperature, zdravstvena skrb, gostoprimstvo, jezične barijere i lakoća dobivanje vize ili boravišne dozvole. Listu najboljih zemalja za život u mirovini predvodi susjedna Slovenija, dok se na zadnjem 50. mjestu nalazi Luksemburg za kojeg se navodi kako je jedna od najskupljih država za život u Europi.

Ostatak zemalja koje su se pronašle na ljestvici top deset su Slovenija, iza nje je Portugal, dok je na trećem mjestu Estonija. Na četvrtom je mjestu Španjolska, na petom Paragvaj, na šestom Češka, a na mjestu ispred nas je Mađarska. Na devetom mjestu je Meksiko, a na desetom Urugvaj.

– Hrvatska nije samo popularna među 20-godišnjacima. Tisuće umirovljenika svake godine dolaze ovamo dobro živjeti. Troškovi stanovanja su niski, kvaliteta života je visoka, a postupak zahtjeva za prijavu boravišta je jednostavan za većinu nacionalnosti. Plaže su svjetske klase, ima bogatu povijest i kulturu, obilje mediteranskog sunca i izvrsne restorane, navedeno je u opisu naše zemlje na portalu Enjoy Travel.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...