Glumica Kate Winslet donirala je 17 tisuća funti ženi koja je dobila visok račun za struju

Glumica Kate Winslet donirala je 17.000 funti (146.000 kuna) majci koja se suočila s visokim računom za struju zbog medicinskih aparata koji njezinu bolesnu kćer održavaju na životu.

Carolynne Hunter vijeće Clackmannanshirea u Škotskoj upozorilo je da bi njezin račun sljedeće godine mogao dostići visok iznos.

Njezina kći Freya (12) ima tešku cerebralnu paralizu te joj je potreban dodatni kisik zbog kroničnih problema s disanjem.

Nakon što je čula izvještaj o njihovoj borbi na BBC-ju Kate Winslet odlučila je financijski pomoći majci i kćeri.

– Kad sam čula za novac, rasplakala sam se. Mislila sam da sanjam. Još uvijek razmišljam: je li ovo stvarno? rekla je Carolynne, prenosi Index.

“Smrzavamo se, a nismo još ni u minusu”

Majka i kći žive u općinskoj kući u Tillicoultryju, koja je velika za smještaj Freyine opreme, ali nije energetski učinkovita. Trenutačno ih košta 6500 funti godišnje za rad opreme i grijanje kuće iako je Carolynne rekla da je u većini soba isključila grijanje kako bi uštedjela novac.

Premda radi puno radno vrijeme s prosječnom plaćom, Carolynne ne dobiva istu potporu kao oni s niskim primanjima. Rekla je da se brine da bi moguća zimska isključenja struje mogla ugroziti Freyinu skrb.

Posljednjih mjeseci Freyina soba bila je jedina koja se grijala kako bi njoj i zdravstvenim radnicima bilo ugodno.

– Još uvijek se smrzavamo, a još nismo ni u minusu, rekla je majka. – Preklinjem osoblje da ne uključuje grijanje ako nije neophodno. Vijeće je postavilo solarne ploče kako bi pomoglo s nestankom struje, ali ne vjerujem da će to pomoći s računom.

Winslet, koja živi u selu u zapadnom Sussexu, pokroviteljica je udruge Family Haven, dobrotvorne organizacije osnovane za pomoć ugroženim obiteljima u Gloucestershireu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...