Google ugasio popularnu aplikaciju za dopisivanje

Google je nekoliko godina nakon najavljivanja prekinuo podršku za Hangoutse te korisnike počeo preusmjeravati na noviji proizvod Chat (koji jako podsjeća na Slack). Nakon što je korisnicima od 2021. ponudio mogućnost prebacivanja na Chat, Google je u srpnju ove godine maknuo aplikaciju Hangouts Chat iz dućana za Android i iOS. Korisnici su počeli dobijati poruku da je Hangoutse zamijenio Google Chat te da se mogu prebaciti na zasebnu aplikaciju Chat ili je početi koristiti u sklopu Gmaila. TechCrunch napominje da je zadnja verzija Hangoutsa za preglednike također na putu prema umirovljenju.

Kad korisnici pristupe stranici Hangouts, vidjet će poruku da ‘počevši od 1. studenog 2022. Hangoutsi za preglednike prebacit će se na Chat za web’ uz preporuku za prebacivanje na Chat. Hangoutse se, tim rečeno, i dalje može učitati bez automatskog preusmjeravanja na Chat, no tu je sad nova poveznica kojom možemo učitati nov program. Ovo  znači da bi stranica za nekoliko dana mogla u cijelosti nestati.

Chat je prvotno bio dostupan u Googleovom poslovnom paketu, no kompanija ga je u jednom trenu odlučila dati svima. Google kaže da Chat ‘otvara nove i bolje načine’ kolaboracije uz značajke koje nisu bile dostupne u Hangoutsima. Korisnici mogu uređivati Docse, Slidese ili Sheetse unutar Chata, a timovi ili radne skupine mogu zajedno uređivati zadatke uz pomoć Spacesa, posvećenog mjesta za suradnju sortiranog po temama. Konačno, svi korisnici koji koriste Chat mogu mu jednostavno pristupiti i pomoću Gmaila, piše tportal.

Google je napomenuo da ako korisnici žele prebaciti podatke s Hangoutsa, to moraju raditi pomoću alata Takeout, pa ako to želite napraviti, predlažemo da požurite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...