Hoće li Jusupov vapaj uroditi plodom? Platite igrače dok vam ne odu!

Da nešto u KK Zadru ne štima nagovijestio je jučer trener Zadra Danijel Jusup. On je na kraju konferencije za novinare upozorio da postoje određena kašnjenja u isplati plaća u KK Zadar. U KK Zadar postoje igrači koji nisu dobili sve plaće, a jedan od igrača nije čak dobio niti jednu plaću.

Zanimljivo je kako je Jusup ovo rekao “na svoju ruku”, bez konzultacija s direktorom kluba Davidom Gunjevićem i Nadzornim odborom. Uistinu hrabar potez Jusupa, jer morao je ukazati na problem koji će se kad tad, kao što i sam Jusup kaže, odraziti na rezultat.

U svom priopćenju direktor KK Zadar naveo je da su za neisplatu plaća krivi igrači koji nisu otvorili obrte. No, je li to baš tako? Priča i opravdanje direktora zvuče neuvjerljivo, jer teško je za povjerovati da igrači nisu upoznati s tim da moraju otvoriti obrte kako bi primili plaće.

U rosteru kluba postoje i igrači iz prošle sezone koji već imaju otvorene obrte, mogli su svoje suigrače upoznati s birokratskim obavezama! Na kraju krajeva i sam klub je mogao kazati novim igračima što moraju učiniti, kako bi im se plaće mogle uredno isplatiti. Je li direktor Gunjević to učinio? Zar se igrači ne bi trebali koncentrirati isključivo na trening i utakmice, a sve ostalo rješavati klub, koji ih je dužan upozoriti na nešto što im u dokumentaciji nedostaje!

Naime, možemo to kazati i na sljedeći način, ako bi recimo danas svi igrači otvorili obrte, bi li KK Zadar uplatio igračima zaostale plaće? E sad, dolazimo do još jednog pitanja, a ono je: ima li KK Zadar na računu dovoljno novca za isplatu plaća, ili ga uopće nema? Dojma smo, da se namjerno muti voda, i da vodstvo kluba kupuje vrijeme. Zbilja je teško za povjerovati da bi bilo koji igrač tri mjeseca igrao bez plaće, bez da bi pitao vodstvo kluba o čemu se tu zapravo radi. Nameće se logična pretpostavka kako je netko u klubu trebao, i čak morao, uputiti igrače u papirologiju koju moraju odraditi, a to je otvaranje famoznih obrta!

Na sjednici Gradskog vijeća KK Zadar službeno nije bio tema, ali je oko kluba žestoko zaiskrilo između izvršne vlasti i predsjednika NO KK Zadar Ante Rubeše. Padale su teške optužbe o tome tko je više uništio KK Zadar.

Nakon kratkog okršaja predsjednik NO KK Zadar na točki o rebalansu povukao je potez, košarkaškim rječnikom nazvan “šut iz očaja”! Putem amandmana na rebalans proračuna zatražio je čak 7.8 milijuna kuna za KK Zadar, radi se o najvećem iznosu koji je neka politička opcija zatražila u korist KK Zadra ikad. Amandman predsjednika NO KK Zadar glatko je odbijen, rebalans proračuna bit će izglasan idući utorak 22. studenog, ali bez financijske pomoći KK Zadru.

Vodstvo KK Zadar očito se nalazi pod velikim pritiskom, i u takvom stanju vuče radikalne poteze koji ne padaju na plodno tlo. Neisplaćene plaće, ugovori Luki Božiću i Juanu Davisu koji uskoro ističu, radi se o ne baš malim novčanim iznosima, a vremena nema puno.

Mogu li direktor kluba, kao i NO, odgovoriti svim financijskim izazovima? Jučerašnji Jusupov vapaj definitivno je upalio alarm i otvorio mnogo pitanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...