Hrvatska Međunarodni dan Mediterana obilježava koncertom u Zadru!

Hrvatska Međunarodni dan Mediterana obilježava koncertom u Zadru!

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva uz podršku Zaklade Anna Lindh te uz partnerstvo s Gradom Zadrom i Koncertnim uredom Zadar, 28. studenog 2022. godine obilježava Međunarodni dan Mediterana sa središnjim glazbenim događanjem Vladimir&Kalafat u II Palače – u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u Zadru s početkom u 19 sati.

U 19 sati, 28. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači (II Palače) u Zadru će započeti koncert Vladimira i Kalafata, glazbenog projekta umjetnika Vladimira Mićkovića koji na svojim albumima organizira povijesno-geografska putovanja Mediteranom, približava nas njegovoj kulturi i baštini koja osim očaravajućih zemljopisnih pejzaža sa sobom donosi često tragične priče koje su oslikane emocionalnim stanjem putnika i izbjeglica koji mediteranskim zbjegovima idu s afričkih obala u Europu.

Istovremeno s koncertom u Zadru, započeti će i 35 besplatnih glazbenih koncerata u 24 zemlje Euro-Mediterana koje će na ovaj način predstaviti raznolikost Mediterana u okviru svojih lokalnih zajednica te se digitalno povezujući međunarodno predstaviti kroz umjetnički izričaj kojim će se ostvariti krajnji cilj promocije važnosti razgovora među kulturama i važnosti uvažavanja raznolikosti.

Uz Hrvatsku ostale uključene države su: Albanija, Austrija, Belgija, Egipat, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Izrael, Italija, Jordan, Libanon, Litva, Luksemburg, Maroko, Nizozemska, Palestina., Portugal, Rumunjska, Slovenija, Španjolska, Tunis i Turska.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...