Cestitka_Uskrs

Ipak ništa od alkohola na Svjetskom prvenstvu? Organizatori demantirali postojanje štandova za pivo oko stadiona

Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru će u petak objaviti da se pivo ipak neće prodavati navijačima na prostoru oko stadiona, pišu lokalni mediji. Ova objava dolazi dva dana prije početka Svjetskog prvenstva, prvog koje se održava u nekoj državi Bliskog istoka.

Glavni sponzor Svjetskog prvenstva, Budweiser, trebao je prodavati alkoholno pivo unutar kruga s ulaznicama koji okružuje svaki od osam stadiona tri sata prije i jedan sat nakon svake utakmice FIFA i organizacijski odbor Katara za sada nisu komentirali medijske napise.

Nedavno su se vodile rasprave o dostupnosti alkohola na turniru. Prema medijskim izvješćima, Katarci su ranije ovog tjedna demontirali stalke za pivo koji su već bili postavljeni na osam stadiona i ponovno ih postavili drugdje.

Domaćin se zalaže za potpunu zabranu alkohola, dok su se FIFA i njen sponzor piva Budweiser tome protivili, prenosi N1.

Alkohol nije u potpunosti zabranjen u Kataru, ali se poslužuje samo u vrlo ograničenim količinama, primjerice u barovima ili restoranima u nekim hotelima. U trgovini ga mogu kupiti i stranci koji imaju boravišnu dozvolu u Kataru, ali moraju biti stariji od 21 godine i za to im je potrebna posebna dozvola.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...