Iva Bokanović poručila zadarskim političarima: “Pozivam ih na sastanak, nakon kojeg ćemo vidjeti jesu li za nogomet ili ne. Najmanje je bitno hoću li ostati u klubu!”

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra nije bilo točke o preoblikovanju HNK Zadar. Za ulazak u klub sa Stanova, zanimanje su pokazala i dva investitora, međutim, HNK Zadru treba podrška i od Grada Zadra.

Predsjednica HNK Zadar Iva Bokanović, za sljedeći srijedu 23. studenog, najavila je sastanak s predstavnicima političkih stranaka u Zadru, nakon čega će biti puno toga jasnije, je li nogomet zadnja rupa na svirali u našem gradu, ili ne.

Kao pronaći zajednički jezik s zadarskim političarima?

Upravo danas ćemo poslati službeni poziv predstavnicima svih političkih stranaka u Gradskom vijeću, kako bi održali zajednički sastanak u prostorijama Kluba na Stanovima sljedeće srijede 23. studenog. Svim strankama ćemo izložiti koje su nam točke važne, od svih stranaka ćemo zatražiti da se izjasne jesu li za preoblikovanje HNK Zadar ili ne! Dobit ćemo odgovore na naša pitanja, nakon kojih ćemo znati na čemu smo. HNK Zadar će na tom sastanku predstaviti odluke koje ćemo na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra zatražiti. U srijedu na sastanku ćemo se s političkim strankama usuglasiti idemo li ili ne u preoblikovanje kluba.

Što ako predstavnici političkih stranaka budu protiv vaših prijedloga za preoblikovanjem?

To nam je onda čista poruka kako nisu za nogomet u Gradu Zadru! HNK je došao pred zid, ili će se izglasati točka o preoblikovanju kluba, ili neće, sve će nam biti jasno nakon sastanka. Istaknut ću, kako će HNK Zadar na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća u prosincu, svakako biti u točki dnevnog reda što se proračuna tiče. Naime, naš klub je ostvario pravo na sredstva iz gradskog proračuna. Naravno da ćemo na sjednicu nastojati staviti i točku dnevnog reda o preoblikovanju kluba, ali kao što sam rekla, vidjet ćemo na sastanku za sedam dana, jesu li zadarski političari za to, ili nisu.

Ako ne prođe točka o preoblikovanju niti za sjednicu u prosincu, i ako nakon svega propadne ulazak potencijalnih investitora u Klub, hoćete li u tom slučaju napustiti mjesto predsjednice HNK Zadar?

To je najmanje bitno! Danas sam u klubu ja, sutra će na mom mjestu biti netko drugi. Kada ću otići iz HNK Zadra, to je apsolutno nebitno za klub. Bitan je samo Klub koji je ispred svih! Ovo govorim iz razloga što mi imamo investitore koji su voljni ući u klub, treba nam samo podrška Grada Zadra, i to je to!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...