Iz Udruge za zaštitu potrošača upozoravaju: “Nakon uvođenja eura trebat će posebno pripaziti na ove stvari.”

Tomislav Lončar, tajnik Hrvatske udruge za zaštitu potrošača (HUZP) je upozorio na neke stvari o kojima potrošači u Hrvatskoj trebaju voditi računa od prvog siječnja kada će nova valuta postati euro.

– Ne znamo što možemo očekivati, jer su već prije uvođenja eura povećane cijene i sada čak “zacementirane” i to za 12 proizvoda, koje se ne mogu niti podignuti niti smanjiti, a pitanje je jesu li uopće trebale biti povećane, pojasnio je Lončar.

Po njegovom mišljenu, Vlada je trebala cijene vratiti na razinu od prije tri mjeseca jer ovako samo pogoduje trgovcima.

– To je gotovo pravilo i mislimo da je vrlo mali postotak proizvoda kojima za sada cijena nije povećana za 30-tak posto, napominje Lončar, prenosi Dnevnik hr.

Istaknuo je na što ljudi trebaju posebno trebaju pripaziti te jesu li uvođenjem eura dodatno izloženi mogućnostima da budu prevareni.

– Potrošači trebaju paziti jesu li cijene za neke proizvode osjetno povišene, jesu li pakiranja proizvoda ostala u istim kutijama, ali sa smanjenom gramažom, jer će tako trošiti i više eura kada sljedeće godine to bude moguće, naveo je Lončar

-Kad se uvede euro svakako će trebati paziti i vraćaju li blagajnici svaki cent koji trebaju vratiti. – To više nije jedna ili dvije lipe, već jedan ili dva centa, što je sedam ili 15 lipa kojih uskoro neće biti, zaključio je Lončar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...