Krešo Butić, inicijator projekta navijačke pjesme ‘Zadar je najbolji, Zadar je slavan’: “Ova pjesma je moj život i spašava me od zaborava!”

Jučer su u dvorani Jazine snimljeni završni kadrovi spota i legendarne navijačke pjesme “Zadar je najbolji, Zadar je slavan”. U Jazinama se ipak očekivao veći broj zaljubljenika u povijest zadarske košarke, naime, na snimanju na kultnoj istočnoj tribini okupilo se tek stotinjak prisutnih, pretežno navijača iz stare garde. Nadali smo se većem posjetu.

46-godišnji Krešo Butić, inicijativom Muzeja zadarske košarke, želio je spasiti od zaborava pjesmu “Zadar je najbolji, Zadar je slavan”, zahvalan je svima koji su došli na snimanje spota.

Ova pjesma, kao i dvorana Jazine u kojoj se nalazimo, to je moj život! Kao voditelj Muzeja zadarske košarke, jedan od projekata je i pjesma “Zadar je najbolji, Zadar je slavan”. Svi oni dresovi, eksponati, zastavice, i druge vrijedne stvari koje su mi naši dragi Zadrani ustupili, kako se ne bi izgubili, tako su i stihovi ove legendarne navijačke pjesme koje je meni moj otac, kao i svi očevi zadarskih navijača, dali na uho da ih čujemo. Ovu pjesmu sam i osobno pjevao, i spašava me od zaborava! U samoj pjesmi bit će nešto drugačiji aranžman, naime, u nju će se dodati još neke poznate zadarske uspješne pjesme, naravno da će u pjesmi ostati onaj prepoznatljivi zadarski identitet. Glavni akcent će ipak ostati na navijačkoj pjesmi “Zadar je najbolji, Zadar je slavan”. Sada je sve u rukama zadarskog vrhunskog snimatelja i redatelja Igora Goića koji će spot montirati brzo, bit sve gotovo i prije mjesec dana, kazao je Butić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...