Legenda Hajduka Rožić o vrijeđanju Milana Borjana: “Navijači prate sve, svaka akcija traži reakciju!”

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra s početkom u 16 sati igra protiv Belgije posljednju utakmicu skupine F na Svjetskom prvenstvu u Katru. Susret će se igrati u Al-Rayyanu, 20 km zapadno od Dohe na stadionu “Ahmad Bin Ali” kapaciteta 45.032 mjesta, arbitar je 44-godišnji Anthony Taylor iz Engleske.

Na ljestvici naše skupine Hrvatska i Maroko imaju po 4 boda, s time da Hrvatska ima gol razliku (+3), Maroko (+2), Belgija je treća s 3 boda (-1), dok je Kanada bez bodova.

Za najavu sutrašnje utakmice upitali smo nekadašnjeg igrača splitskog Hajduka, 68-godišnjeg Vedrana Rožića, koji živi u Trogiru gdje se bavi turizmom i iznajmljivanjem apartmana. Za Hajduk je igrao od 1972. do 1984. godine, na poziciji lijevog bočnog. U ljeto 1984., u pauzi između dva prvenstva, prihvatio je poziv kluba hrvatskih iseljenika Croatia Sydney i otišao u Australiju kako bi igrao  samo dva mjeseca. Kako je Rožić i to vrijeme bio kapetan Hajduka i jugoslavenski reprezentativac, a Croatia Sydney bila klub kojeg je službena politika bivše države smatrala uporištem ekstremne hrvatske emigracije, njegov je odlazak izazvao veliki skandal. Rožić je navukao na sebe bijes državnih organa i medija,  pa se nije mogao vratiti u zemlju, nego je narednih šest godina ostao u Australiji, kao igrač i trener Croatije Sydney s kojom je 1987. osvojio Kup Australije.

Vedrane, Hrvatska je protiv Kanade briljirala?

– Najvažnije je proći skupinu, posljednja utakmica s Kanadom pokazala je svu snagu našeg veznog reda, a i Kramarić je pokazao svoju klasu! Što se Livaje tiče, potvrdio je kako je jedna vrsta sidraša kao u vaterpolu, puno je bolje igrati s njim u špici napada.

Slijedi Belgija, kako se postaviti?

– Nikako se ne bi trebali postaviti tako da čekamo svih 90 minuta i da utakmica završili neriješeno, dakle, ne smijemo igrati na bod! Sigurno će dvoboj s Belgijom biti tvrd, ali vjerujem u pobjedu. Imamo odličan vezni red kojeg nema niti jedna reprezentacija, uz to i napad je kvalitetan, a napunili smo se i samopouzdanjem nakon odlične igre protiv Kanade. Ponavljam, najvažnije je proći skupinu, kasnije u nokaut fazi, puno toga ovisi i o sreći!

Kako komentiraš vrijeđanje vratara Kanade, Milana Borjana od strane hrvatskih navijača?

– Navijači prate sve, s obzirom na Borjanove prijašnje izjave poznato je kako reagiraju. Kanadski vratar je u svojim izjavama govorio ono što je govorio, dakle, svaka akcija traži reakciju!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...