Majke Srebrenice žestoko kritiziraju Milanovića, Vučetić mu odgovorio: “Njihov život prestao je smrću njihove djece, predsjednik to ne shvaća”

Zoran Milanović rekao je da je laž da je negator genocida u Srebrenici i nada se da Majke Srebrenice nisu instrumentalizirane iz Sarajeva te je istaknuo da će Hrvatska sama odlučiti hoće li poslati vojsku u misiju EUFOR-a u BiH.

Upitan planira li se ispričati Majkama Srebrenice, koje su ga kritizirale zbog navodnog negiranja genocida, Milanović je novinarima rekao da je “to laž”.

Tvrdi da nikad nije negirao razmjere ubojstva i masakra u Srebrenici kao što netko negira Holokaust, no da su pravne kvalifikacije nešto drugo.

“Te srebreničke majke. Kažem ‘te’ jer nadam se da one ne stoje iza toga, 2015. su na poziv tadašnje predsjednice Grabar-Kitarović došle u Knin. Da nije bilo oslobođenja Knina, koji su oslobodili vjerojatno gremlini, možda bi bilo i drugog genocida u Bihaću, izjavila je tada Munira Subašić. Dan pobjede je čestitala riječima ‘živjela Hrvatska, živjela BiH i sav dobar narod’. Šta je ovo? Imaju li ti ljudi dvije vijuge u glavi? Dakle, pisati neka nesuvisla samoporažavajuća pisma je gubitak svakog integriteta”, rekao je.

Putem društvenih mreža replicirao mu je filozof Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra.

“Majke Srebrenice ne stare jer je njihov život prestao smrću njihove djece. One su u svijetu stalog vremena, njihovo vrijeme je vrijeme smrti djeteta, ta smrt im se neprestano vraća.
Milanović ovo ne može shvatiti, zato ruje po smrti, po trajnoj boli i bezdanu ostavljenosti. Milanović ne shvaća da se obraća ženama koje ne stare, ženama koje su samo i jedino majke – Majke Srebrenice”, napisao je Vučetić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...