Mladić ucjenjivao policajca kockarskim dugovima, prisiljavao ga da ilegalno prevozi migrante u Hrvatsku

Za četiri osobe iz Metkovića, Imotskog i Omiša sudac istrage dubrovačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor u trajanju do 30 dana zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Sumnjiči ih se da su sudjelovali u ilegalnom i organiziranom prebacivanju najmanje 50 stranih državljana iz BiH u Hrvatsku na područje Metkovića i Imotskog te dalje ka Splitu i Zadru, iako su znali da te osobe ne ispunjavaju zakonske uvjete za ulazak i boravak u zemlji.

Navedena četvorka je, doznaje Dubrovački vjesnik, dio od ukupno deset osoba koje su osumnjičene za počinjenje kaznenog djela “šverca migranata”, a zanimljivo je da se među njima nalaze Ž.Ć. (57) i I.Ć. (24), inače otac i sin iz Metkovića, doznaje Dubrovački vjesnik.

Ucjenjivao policajca zbog kockarskih dugova

Sudac istrage je zbog navedenog kaznenog djela istražni zatvor prvotno odredio za oca kojeg brojni Metkovci znaju po nadimku Mungos, te još dvije, već osuđivane osobe, umirovljenika B.Ž. (54) iz Imotskog i M.Š. iz Omiša. Nakon par dana uhićen je i I.Ć. te je po istoj osnovi sudac istrage i njemu odredio istražni zatvor.

Istražitelji su prisluškivali telefonske razgovore osumnjičenih, a policajci i inspektori kriminalističke policije su na kraju uspjeli potvrditi kako je skupina u dobi između 19 i 57 godina ilegalno uvela veći broj kineskih i turskih državljana u Hrvatsku.

Protiv osumnjičenog I.Ć. se također vodi kazneni postupak zbog prijetnje. Sumnja se da je I.Ć. pri počinjenju beskrupulozno koristio kockarske dugove policijskog službenika kojem je posudio novac za njihov povrat. Za uzvrat je, kako se osnovano sumnja, tog policajca angažirao da za njega, u najmanje pet navrata, prevozi ilegalne migrante s teritorija Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...