Na snazi ograničenja u prometu zbog kiše, bure i snijega, u prekidu su i neke katamaranske linije

Kolnici su mokri i skliski, u Gorskom kotaru i Lici povremeno pada snijeg, u priobalju puše jaka, na udare i olujna bura, na cestama su brojna ograničenja, a u prekidu su pojedine katamaranske linije, upozoravaju jutros iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji (i obrnuto) mogu voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče.

Zbog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće(DC501), lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7), državnoj cesti DC1 Udbina-Gračac i DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za prvu skupinu vozila. Za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, Paški most te Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Zbog vjetra u prekidu su u splitskom okružju katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, linija Vis-Split te Korčula-Hvar-Split, a na riječkom okružju trajekt na liniji Brestova – Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tona nosivosti.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...