Najtraženija zanimanja u listopadu bila su prodavač, učitelj, knjigovođa…, sve je više oglasa za rad od kuće

Indeks slobodnih radnih mjesta – OVI indeks – ukazuje da je i u listopadu ove godine potražnja za radom u Hrvatskoj bila snažna, a najtraženija zanimanja bila su prodavač, učitelj, konobar, kuhar i knjigovođa, objavio je u četvrtak Ekonomski institut.

“Pozitivna kretanja na tržištu rada, koja bilježimo od sredine prošle godine, nastavljaju se i dalje.

Naime, OVI indeks ukazuje na snažnu potražnju za radom. U usporedbi s listopadom 2021. godine te listopadom pretpandemijske 2019. godine, ovogodišnji listopadni OVI pokazuje za 22,3 i 33,42 posto snažniju potražnju za radom”, navodi se u objavi na internet stranicama EIZ-a.

Najtraženija zanimanja u listopadu ove godine bila su prodavač, učitelj, konobar, kuhar i knjigovođa, dok je 48,8 posto oglasa za posao nudilo ugovor na određeno, a 46,1 posto ugovor na neodređeno, ističu iz EIZ-a.

Primjećuje se i stabilan udio oglasa za posao koji spominju mogućnost rada od kuće.

U listopadu ove godine bilo ih je 2,2 posto, dok je udio oglasa za posao usmjeren na umirovljenike bio 3,5 posto.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...