Navijač iz Zadra kažnjen u Zagrebu na utakmici zbog natpisa na majici. Dobio zabranu dolaska na utakmice i novčanu kaznu.

Općinski prekršajni sud u Zagrebu početkom mjeseca je proglasio krivim muškarca iz Zadra, koji je bio kao navijač na košarkaškoj utakmici Premijer lige između KK Dinamo Zagreb i KK Zadar, a koji je bodrio navijače KK Zadra, jer je prekršio Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Muškarac je u Košarkaškom centru Dražen Petrović nosio majicu sa vidno istaknutim natpisom na prsima sadržaja ‘Liberta per gli ultras A.C.A.B.’ veličine 20×10 cm, čime je po odluci suda, iskazivao i poticao mržnju prema policijskim službenicima, a čime je počinio prekršaj opisan po čl. 4. st. 1. podstavak 5. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, kažnjiv po čl. 39. st. 1. t. 5. istog Zakona, piše Zagrebinfo

Mržnja prema policajcima

Osim toga, policija mu je prilikom ispitivanja alkoholiziranosti utvrdila koncentraciju od 1,33promila alkohola. Zbog toga je dobio kaznu od 4.400,00 kuna/583,98 eura. Sud mu je uračunao vrijeme provedeno u policijskoj postaji kao dva dana zatvora, odnosno kao 600,00 kuna novčane kazne, pa mu je preostalo za platiti 3.800,00 kun /504,35 eura novčane kazne.

Sud mu je odredio zaštitnu mjeru zabrane prisustvovanja športskim natjecanjima košarkaškog kluba Zadar, na području RH i u inozemstvu, s obvezom javljanja u policijsku postaju, i to u trajanju od jedne godine.

Naime, dužan je najkasnije dva sata prije početka košarkaške utakmice pristupiti u nadležnu policijsku postaju prema mjestu prebivališta, a ako je odsutan iz mjesta prebivališta i nalazi se u RH u najbližu policijsku postaju i javiti se dežurnom policijskom službeniku te ga izvijestiti o adresi na kojoj će se nalaziti za vrijeme trajanja košarkaške utakmice, kao i za vrijeme do isteka dva sata nakon završetka te utakmice. Sud mu je oduzeo spornu majicu, a uz to mora platiti i sudske troškove. Presuda je pravomoćna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...