Cestitka_Uskrs

Novi nazivi odmorišta i čvorišta na autocestama i Dalmatini; Čvorište Maslenica postaje Rovanjska!

Neke od najpoznatijih točaka na hrvatskim autocestama mijenjaju naziv, javlja Dnevnik Nove TV.

Tako je bivše čvorište Ivanja Reka na autocesti A3 sada postalo Zagreb-istok, s novom oznakom svježe nalijepljenom preko dosadašnjeg putokaza. Odmorište Križ postaje Novoselec po istoimenom naselju u Općini Križ, ali na stranici Hrvatskih autocesta još uvijek nisu unesene ove promjene. Ovakve izmjene naziva planiraju se na ukupno 28 točaka, a to ne uključuje samo nazive čvorišta, već i pripadajućih odmorišta.

Prema novim izmjenama mijenja se i najpoznatija točka na Dalmatini. Čvorište Maslenica postaje Rovanjska. Ravna Gora – Kupjak. Dugo Selo – Rugvica, a dosadašnji Jankomir – Zagreb Zapad. Još neka od odmorišta koja je mijenju jest Babina Greda koja postaje Sava, a Varaždin – Drava.

HAC do kraja godine mora ministrovu Odluku provesti u djelo. A zašto dolazi do promjene – iz Ministarstva prometa kažu: “S obzirom na protok vremena te daljnju izgradnju autocesta i čvorišta, kao i promjenu naseljenosti i značaja naselja i gradova, bilo je neophodno revidirati nazive i prilagoditi ih potrebama vozača i nazivima danas aktualnih odredišta.“

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...