Objavljen program obiljažavanja Dana sjećanja na Škabrnjske žrtve u Domovinskom ratu

Općina Škabrnja objavila je cjelokupni program obilježavanja 31. obljetnice stradanja Škabrnje. Program počinje u subotu, 12. studenog u 11 sati kada započinje memorijalna atletska utrka “Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara 2022.” na trgu dr. Franje Tuđmana. Utrku organizira Hrvatski atletski klub sv Ante Poličnik i Atletski savez Zadarske županije. Prigodni program nastavlja se 16. studenog u 18 sati u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Škabrnji gdje Denis Gurlica predstavlja knjigu “Persona non gata”.

Sljedećeg dana, 17. studenog u 18 sati organizirano je paljenje svijeća u ulici 18. studenog 1991. Na taj način odat će se počast svim poginulima.

Na samu obljetnicu stradanja Škabrnje, u petak 18. studenog program počinje u 9: 45, a Kolona sjećanja kreće u 10: 15. Kolona će se zaustaviti na Spomen obilježju – masovnoj grobnici gdje će u 10:45 izaslanstvo Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata položiti vijenac.

U 11 sati očekuje se Sveta misa za sve stradale u Domovinskom ratu u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Nakon toga će uslijediti šetnja do spomen područja na mjesnom groblju Svetog Luke te u 12:30 polaganje vijenaca na središnji križ kod spomen područja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...