Omiljeni lik hit serije promijenio ime zbog klimatskih promjena: “Nije šala, ozbiljan sam koliko i Arktik koji se otapa.”

Zvijezda serije The Office, Rainn Wilson, promijenio je ime u sklopu kampanje koja upozorava na klimatske promjene, prenosi Index.

Tim je činom dao svoju podršku platformi za podizanje svijesti o klimatskim promjenama Arctic Basecamp, čiji je član odbora. Na potez se odlučio upravo dok se održava UN-ova konferencija o klimatskim promjenama COP 27.

Rainnfall Heat Wave Extreme Winter Wilson

Wilson je objavio svoje novo ime koje će koristiti na društvenim mrežama u videu u kojem inzistira na tome da klimatske promjene nisu šala. U videu objašnjava da je uz pomoć prijatelja znanstvenika u Arctic Basecampu promijenio svoje ime u Rainnfall Heat Wave Extreme Winter Wilson.

– Ovo nije šala, ozbiljan sam koliko i Arktik koji se otapa, što povećava globalne rizike, uključujući ekstremne vremenske prilike širom svijeta, upozorio je.

– Nadam se da će ova promjena imena skrenuti pozornost na ovaj rastući problem. Trebamo svjetske vođe na COP27 da to primijete i poduzmu nešto. Arktik se topi milijunima litara u sekundi, no čini se da se o ovom problemu ne govori dovoljno pa je na nama da ga naglasimo.

Promijenite i vi svoje ime

Wilson je također potaknuo druge da promijene svoje ime na web stranici ArcticRiskName.org i zatim koriste svoje novo ime na društvenim mrežama kao način podizanja svijesti o klimatskim promjenama.

Glumac ima i nekoliko prijedloga za slavne kolege. Leonardo DiCaprio mogao bi postati Leonardo Di-Polar Ice Caprio Are Melting, Cardi B promijenila bi ime u Cardi The Arctic B Melting (aludiranje na otapanje leda), a Jack Black postao bi Jack Black Carbon Is Killing Us.

Inače, Rainn se u seriji The Office proslavio likom Dwighta Schrutea.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...