Optužnica protiv 25-godišnjaka; U Zadru prodavao iste stanove više puta, kupce prevario za 700 tisuća eura

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 28. listopada 2022., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1997.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

“Okrivljenom 25-godišnjaku se stavlja na teret da je od 21. listopada 2020. do 8. travnja 2022. u Zadru, s ciljem da se u znatnoj mjeri nepripadno materijalno okoristi, neistinito predočavao oštećenim kupcima da će za stanove na nekretnini u Zadru, po zaključenju kupoprodajnih ugovora za te stanove, kao budućim vlasnicima omogućiti uknjižbu u zemljišnim knjigama, iako mu to nije bila namjera jer je svaki stan prodao u više navrata. Oštećenici su povjerovali u njegovo lažno predočavanje te su mu, na ime kupoprodaje stanova, isplatili ukupno 609.700,00 eura čime je oštetio kupce, a okoristio se za navedeni iznos”, stoji u optužnici.

Također, okrivljeniku se stavlja na teret i da je od oštećenika posudio novac lažno predočivši kako će kupiti opremu za uređenje stana te da će mu za vrijednost te opreme umanjiti kupoprodajnu cijenu stana, a što mu nije bila namjera.

Tereti ga se da si je na taj način pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 68.008,67 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...