Plenković: “HDZ će odlučiti kada će se ići u promjenu izbornih jedinica”

Premijer Andrej Plenković poručio je danas sa saborskog aktualnog prijepodneva kako će se parlamentarni izbori održati kada su i predviđeni te kako HDZ nema potrebe “ići na njih sutra” jer ih je dobio prije nešto više od dvije godine.

“Tko god ima pretenzije za izbore, neka se priprema, oni će biti onda kada su predviđeni”, rekao je premijer i poručio kako je njegovoj vladi agenda politička stabilnost, bez koje ne bi bilo gospodarskog rasta, zaposlenosti, paketa mjera vrijednog 26 milijardi kuna.

Plenković je to izjavio odgovarajući na konstataciju Davorka Vidovića (Socijaldemokrati) kako se još nije očitovao o pitanju koje je otvoreno prije mjesec dana, a tiče se Ustavom zajamčene jednakosti građana i vrijednosti glasa, koji postojećim rješenjem o izbornim jedinicama ne vrijedi jednako.

“Je li netko bacio nešto u eter, pa bi mi trebali na to skakati kao pilići, nije naš stil, imamo svoje prioritete i svoj program, svoju metodologiju”, odgovorio mu je premijer napominjući kako je opće poznata činjenica da se dogodilo previše diskrepancije u veličini izbornih jedinica u odnosu na broj stanovnika.

“Kao HDZ i saborska većina, kad dođe vrijeme, artikulirat ćemo prijedloge koji bi mogli modificirati postojeći sustav da ta diskrepancija dođe u plus-minus pet posto, kad će to biti, prepustit ćete nama da odlučimo”, rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...