Počinje nova sezona juniorske ABA lige; Jurlina: “Najmlađa smo ekipa, ali ciljevi su najviši”

Danas počinje nova sezona juniorske ABA lige. Mladi košarkaši Zadra smješteni su u skupinu D koja se igra u Laktašima zajedno sa Vojvodinom iz Novog Sada i Cedevitom Olimpijom.

– Čeka nas zahtjevan turnir u konkurenciji najboljih juniorskih momčadi regije. Jedna smo od najmlađih momčadi natjecanja, sa samo dva juniora izlaznog godišta te čak pet kadeta u sastavu. No, odradili smo odličan posao u pripremi turnira i spremni smo – kaže Roko Jurlina, trener juniora Zadra.

U kakvoj atmosferi je momčad otputovala u Laktaše?

– Atmosfera je odlična, dečki od prvoga dana jako dobro rade na treninzima i maksimalno su motivirani da napravimo što bolji rezultat. Jedva čekamo zaigrati.

Ciljevi?

– Meni kao treneru su ciljevi uvijek najviši i to nastojim prenijeti na svoje igrače. Napravit ćemo sve da se pokušamo plasirati na završni turnir ABA lige. Imamo izuzetno mladu momčad i većini ovih igrača će to biti prve utakmice na ovoj razini tako da rezultatskog imperativa nema, ali imperativ je svakako da damo sve od sebe i predstavimo naš klub na najbolji mogući način pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.

Protivnici?

– Prvo igramo protiv Vojvodine, koja je dobila pozivnicu, što sugerira da sigurno ima kvalitetu, a zatim protiv Cedevite Olimpije, koja je favorit skupine i dodatno se pojačala dvojicom igrača iz Cedevite junior. No, idemo utakmicu po utakmicu, dati sve od sebe i pokazati ono što znamo. Uz pravi pristup i poštivanje dogovora vjerujem da se možemo nadati dobrom rezultatu pa i plasmanu na Final four – zaključio je Jurlina.

Prva utakmica protiv Vojvodine na rasporedu je večeras u 21 sat, a druga protiv Cedevite Olimpije u nedjelju u 17.30. Na Final four plasirat će se pobjednik svake od četiriju skupina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...