Pokos se okomila na samohranog oca iz Zadra; Građani mu skupili za kuću, Vlatka pita: “Je li uistinu potrebna raskošna vila za sreću?”

Krajem listopada misija humanitarne akcije je ispunjena te je samohrani otac osmero djece, zadarski učitelj Mateo Torić uselio u novu kuću od 350 kvadrata, s pet soba, šest kupaonica s toaletom, prostranu blagovaonicom i okućnicom.

Vlatka Pokos u novoj kolumni za Story dala je poduži komentar na zbivanja koja su se odvijala u ovoj obitelji proteklih godinu dana. Zapravo, Vlatka je cijeloj akciji dala kritiku, kao i samome ocu, čije je ponašanje smatra neprimjerenim te ga je usporedila s djelovanjem Crkve. Ono što Vlatka najviše zamjera ovom samohranom ocu jest bahatost, jer nije tim ogromnim iznosom pomogao drugim ljudima u sličnoj situaciji, već je sve potrošio na dvokatnicu u elitnom zadarskome kvartu.

Pokos, koja tvrdi da joj je žao što nema vlastitu djecu, nije baš upućena u zadarske kvartove, s obzirom da Bokanjac nikako ne spada u elitne dijelove grada. No prema njezinim riječima, dobro je upućena u psihologiju roditeljstva, koje smatra golemom odgovornošću koju mlade žene ne žele iz straha da će ih usporiti te “vjerojatno i zatomiti snove i ambicije”.

Vlatka je na svom primjeru odrastanja htjela prikazati kako raskošne vile nisu potrebne za izrastanje “u izvrsnog đaka, blagoslovljenog mnogim talentima”, što je njoj uspjelo dok je sa svojim trima sestrama pisala zadaće “za otrcanim kuhinjskim stolom”.

Mladom bračnom paru, koji je na svijet donio osmero djece, zamjera što su se na toliki broj djece odlučili unatoč zloćudnoj bolesti majke i učiteljskoj plaći oca, kao i životnom prostoru od 60 kvadrata.

“To nipošto nisu bili adekvatni uvjeti za odgoj osmero djece kojima uz ljubav treba pružiti elementarne uvjete stanovanja i dostojanstven život u 21. stoljeću”, piše Vlatka, prenosi Dnevno.

Ono što posebno ljuti Pokos jest “nepatvorena pohlepa” lažno skromnog vjernika i kršćanina, kako doživljava samohranog oca.

“Je li uistinu potrebna raskošna vila da bi dječica bila sretna i zadovoljna?” pita se Vlatka i dodaje kako je otac mudro tražio milosrđe, a onda zgrnuo ogromno bogatstvo, zbog čega ga je usporedila s djelovanjem Crkve.

“To i Crkva čini stoljećima, a vrlo teško se odriče svog novca i rijetko pomaže potrebitima poput ove obitelji”, kazala je i još jednom osudila useljenje deveteročlane obitelji u “raskošnu vilu”.

Podsjetimo se, otac Mateo zajedno se s osmero djece našao u teškoj situaciji nakon smrti 37-godišnje supruge. Prošle godine početkom studenog pokrenuta akcija u kojoj je prikupljeno 2,6 milijuna kuna, a tim je novcem otac kupio kuću, platio porez i obavio nekoliko preinaka.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...