Predstavljanje Rječnika mjesta Pridrage autora Zvonka Babića

Uz Mjesec hrvatske knjige i nadolazeći Blagdan sv. Martina, zaštitnika Pridrage, Ogranak Matice hrvatske u Zadru i Općina Novigrad priređuju predstavljanje Rječnika mjesta Pridrage, autora Zvonka Babića.

Predstavljanje će se održati u subotu 5. studenoga 2022. godine, u kripti Crkve Gospe od Ružarija u Pridrazi, s početkom u 18,00.

Sudjeluju: Joso Klapan, načelnik Općine Novigrad, dr. sc. Radomir Jurić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Zadru, dr. sc. Josip Lisac, professor emeritus, recenzent knjige, dr. sc. Ivan Magaš, recenzent knjige te Zvonko Babić, autor knjige.

U programu sudjeluje KUD Luzarice iz Pridrage. Voditeljica programa je Martina Drobnak.

Rječnik mjesta Pridrage 17. je Rječnik iz Ogrankove biblioteke Rječnici mjesnih govora. I ovaj Rječnik  rezultat je velikog entuzijazma i uloženog truda autora, kao i Ogrankova nastojanja da se njegovanjem i zapisivanjem mjesni govori sačuvaju od zaborava.

Rječnik mjesta Pridrage broji preko 950 stranica, od čega na sam rječnički dio odlazi čak 929 stranica. Tu je još uvodni tekst o povijesti Pridrage, jezgrovit prikaz glavnih obilježja pridraškoga govora, literatura te popis kratica i simbola, a na kraju i kratak autorov životopis i zahvale. Recenzenti su Ivan Magaš i Josip Lisac, stručni suradnik je Božidar Šimunić, lektor Filip Matijević, a računalnu pripremu odradili su Meri Lozić i Jakov Vežić. Rječničke natuknice zaista su bogate. Svaka je natuknica naglašena, a naglašena su i sva oprimjerenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...