Prihvaćeni su prijedlozi SDP-a o rebalansu gradskog proračuna, Radeta: “Proračun neće biti poligon za ničije iživljavanje.”

Upravo je završio i zadnji sastanak s gradonačelnikom oko Proračuna za 2023. Prhivaćeni su svi prijeldozi Kluba vijećnika SDP-a Zadar i definirani su svi potrebni iznosi, to jest brojke po korisnicima po svim dobnim skupinama, a odnose se na zadarsku djecu koja žive u riziku od siromaštva, zadarske osnovnoškolce, zadarske studentice i studente, asistente u nastavi i naše “umirovljenike s mirovinom manjom od 1500 kuna.

Kako bi nastavili tamo gdje smo stali, a to je donošenje novog Proračuna za 2023., prvi pravi test dogodit će se 15.11. na sjednici na kojoj će glasati o Rebalansu.

Ušli smo u ovaj projekt bez fige u džepu. Mi smo svoje uvjete rekli i nadamo se kako niti jedna strana neće izigrati dogovore, jer će o tome ovisiti naše ruke, a o našim rukama ovise i mnogi vrijedni projekti za naš grad.

Ono što je izostalo u ovim razgovorima su prijedlozi ostalih klubova vijećnika, osim prijedloga Dr. Biloglava čije smo prijedloge prihvatili. Očekujem da se čim prije izjasne koja je njihova vizija i što u konačnici žele od Proračuna za 2023.

Ako su to izbori, onda neka to i kažu. Zbog svih događaja koje pamtimo još od II. kruga lokalnih izbora napominjem kako amandmani ove godine neće biti skuža nikome. Neka svatko jasno kaže što želi, neovisno o ambicijama, željama…. samo neka znaju da Proračun neće biti poligon za ničije iživljavanje.  Ili dogovor ili ništa!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...