Proračun Županije veći za 73,4 milijuna kuna; Odobreno zaduživanje za Medicinsku i školu Vice Vlatkovića

Skupština Zadarske županije prihvatila je Izmjene i dopune proračuna za ovu godinu u iznosu od 1.582.000.000,00 kn što je 73,4 milijuna više, odnosno 5 posto više.

Sve planirane i nove aktivnosti mogu se nastaviti provoditi uobičajenom dinamikom.

Županijska skupština dala je suglasnosti Medicinskoj školi Ante Kuzmanića za zaduživanje od 17 milijuna kuna, što je preduvjet za nastavak EU projekta regionalnih centra kompetencija.

“Imali smo dvije javne nabave, ova treća pokazala je da su potrebna dodatna financijska sredstva”, objasnio je župan Božidar Longin.

Na natječaj za rekonstrukciju nekadašnjeg hotela Čazma pristigla je ponuda Tromonta iz Splita, no umjesto predviđenih 30 milijuna kuna cijena je s PDV-om je 48.250.354 kuna.

Kredit se uzima kod Erste banke, uz kamatnu stopu od 1.20 posto na rok od 15 godina.

Na sjednici je odobreno i zaduženje Strukovnoj školi Vice Vlatkovića, kojoj za dovršetak projekta gradnje i nabave opreme potrebno je nešto više od  3 milijuna kuna.

Navedena sredstva potrebna su za izgradnju radionice, uređenje okoliša, odnosno pristupa radionici te nabavu opreme za svih 8 grupa.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...