Proteklog vikenda na cestama u Zadarskoj županiji šestorica vozača uhićena i zadržana u zatvoru

Proteklog vikenda na prometnicama u Zadarskoj županiji 6 vozača je uhićeno te im je izrečena kazna zadržavanja u zatvoru, iz prometa je isključeno 37 vozača i 8 vozila. U tom se vremenu dogodilo 10 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri osobe su teže te je osam osoba lakše ozlijeđeno. Najveća koncetracija alkohola u krvi izmjerena za vikend bila je 2.6 promila.

U petak u 14.44 sati u Biogradu, policijski službenici zaustavili su 54-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola 1,57 g/kg upravljao mopedom zadarskih registarskih oznaka, dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja i ranije prikupljenih negativnih bodova. Također je utvrđeno kako je mopedu isteklo važenje prometne dozvole. Vozač je uhićen, nakon čega je zbog počinjenih prekršaja uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 10 dana.

Istog dana u 22.40 sati u Zadru, policijski službenici Policijske postaje Zadar, su u Zrinsko Frankopanskoj ulici koristeći zvučnu i svjetlosnu signalizaciju pokušali zaustaviti automobil zadarskih registarskih oznaka. Vozač se oglušio te nastavio vožnju kroz raskrižje za vrijeme trajanja crvenog svjetla, nakon čega se zaustavio. Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako je 45-godišnji vozač automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,59 g/kg.  Vozač je uhićen, nakon čega je zbog počinjenih prekršaja uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 10 dana.

U nedjelju u  04.40 sati u Zadru u Zrmanjskoj ulici, policijski službenici zaustavili su 31-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola 1,85 g/kg upravljao automobilom splitskih registarskih oznaka. Vozač je uhićen, nakon čega je zbog vožnje pod utjecajem alkohola uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 10 dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...