Rimac u Neveri pokušao doći od Zagreba do Splita bez stajanja; Ipak se zaustavio kod Zadra na brzi punjač: “Nemam živaca voziti ispod 130, možda da sam bio sporiji”

Mate Rimac pokazao je kako izgleda putovanje u Neveri od Zagreba do Splita.

“U Hrvatskoj je za električne aute glavno pitanje domet – ‘Jel mogu ja do svoje babe u Konavlima doć bez punjenja?’ Evo kako Zagreb – Split izgleda u Neveri. Not great, not terrible ali #bićebolje”, napisao je Rimac uz snimku na kojoj pokazuje potrošnju Nevere.

“Kad se u Hrvatskoj priča o električnim autima, često se priča o onim relacijama koje su baš za Hrvate, npr. Zagreb – Split, i može li električni auto podnijeti tu relaciju bez punjenja. Ja dosad još nisam išao Neverom u Split iz Zagreba, prvi put to sad radim”, objasnio je u videu i dodao da neće uspjeti doći do Splita bez punjenja.

“Falit će mi nekih 50 km dometa. Da sam vozio sporije, možda bih mogao, ali nemam živaca voziti ispod 130 km na sat”, rekao je.

Odlučio je stati kod Zadra na brzi punjač.

“Ovakvo je stanje od Zagreba do tu. Došli smo s 23 posto preostalog ‘state od chargea’ baterije, 284 km je prevaljeni domet…”, ispričao je pokazavši kontrolnu ploču.

“91 kWh smo potrošili baterije, baterija je 120 kWh. Regenerirali smo 1.5 kWh, što pokazuje da sam dosta malo kočio, bila je konstantna brzina. Negdje u prosjeku 130 km/h, možda bih mogao doći do Splita da sam nešto konzervativnije vozio, ali, iskreno, nemam baš živaca za to”, ponovio je pa zatim pokazao i kako izgleda punjenje Nevere.

“Mislim da sad i s 200 možemo ići do Splita, što, naravno, nećemo, jer se držimo zakona”, našalio se pokazujući stanje baterije tijekom punjenja.

U Split je naposljetku stigao s 22 posto baterije.

“Znači s 10-minutnim stopom na brzom punjaču, Nevera dođe od Zagreba do Splita. Eto, i taj misterij smo riješili”, zaključio je pa najavio da će snimiti i obrnuti put, od Splita do Zagreba, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...