Rubeša upozorio kako 16 djelatnika KK Zadra, s ukupno 24 djece u obiteljima, neće imati za blagdanski poklon

Zanimljivo je započela današnja izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra.

Najavljeno je kako će se na njoj raspravljati o ovogodišnjem proračunu i njegovom rebalansu, pa su i prve minute krenule baš u tom smjeru.

Naime, nakon ustanovljenog kvoruma od 19 vijećnika, pošto su vijećnici Enija Meštrovića najavili kako ne žele sudjelovati na današnjoj sjednici, za govornicu je stao Ante Rubeša.

Za promjenu, smirenog tona, započeo je tematiku neisplate plaća za, kako je kazao – 16 djelatnika jedne gradske tvrtke.

Nabrojao je pritom kako spomenutih 16 djelatnika ove tvrtke u svojim obiteljima broji ukupno 24 djece.

Jedan ima četvero djece, troje ima po troje djece, dvoje po dvoje djece, a njih četvero po jedno dijete, kazao je Rubeša.

Tek se u narednim rečenicama njegovog izlaganja doznalo kako je riječ o zaposlenicima KK Zadra, koji, kako je dodao, neće imati za kupiti poklone ovoj djeci.

Ako mi danas ovdje ne reagiramo i ne pokrijemo ono što su drugi ostavili iza sebe, ova djeca neće imati poklone za Božić. Zašto radite razliku između zaposlenika KK Zadra i zaposlenika dječjih vrtića, Odvodnje, Vodovoda i ostalih gradskih poduzeća, upitao je Rubeša.

No evidentno je kako se njegovi amandmani, koje su predali, kako je kazao, 18 sati nakon dostavljenih materijala za današnju izvanrednu sjednicu, neće naći na dnevnom redu.

Razlog je poslovnički. Naime, amandmani nisu dostavljeni najkasnije tri dana prije početka sjednice.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...