Šahovski klub Zadar niže nove uspjehe, Adrian Petani treći na međunarodnom turniru u Križevcima, a Jure Tadić igra na Europskom prvenstvu u Turskoj

U turskom gradu Antalya, od 05. do 15. studenog održava se pojedinačno Europsko prvenstvo u šahu za mlade U8-U18, na kojem kao član reprezentacije nastupa i naš mladi zadranin, Jure Tadić, član Šahovskog kluba ”Zadar”, u iznimno jakoj U12 kategoriji, u konkurenciji od preko stotinu šahista iz cijelog svijeta.  Format natjecanja jest 9 kola po švicarskom sustavu, 90 minuta za prvih 40 poteza, uz dodatak od 30 minuta do kraja partije, uz uvećanje od 30 sekundi počev od prvog poteza, u kakvom formatu se redovno održavaju i najjači svjetski turniri, tako da partije mogu trajati i do nekoliko sati.

U Križevcima je 29. i 30. listopada održan međunarodni šahovski turnir za seniore i kadete, X. Memorijal Ante Krnjića, u organizaciji Šahovskog kluba Križevci i slavnog youtubera Antonija Radića – Agadmatora, kojega na njegovom Youtube kanalu prati oko 1,3 milijuna pratitelja. Na turniru je sudjelovalo oko 80 igrača , u šest kola, dok su u kadetskoj konkurenciji nastupili kadeti Adrian Petani i Luka Marnika, također članovi Šahovskog kluba ”Zadar”. U kategoriji U8 izvrsno treće mjesto na turniru u Križevcima osvojio je upravo 7-godišnji Adrian Petani, koji nastavlja sa dobrim igrama na turnirima, nakon osvojenog trećeg mjesta na prvenstvu hrvatske u kategoriji U7, u lipnju ove godine.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...