Srebrić pred odlazak na SP u Katar za Antenu: “Ima i onih kojima nije skupo, nemam podatak o cijeni zrakoplovne karte!”

Put Katra na Svjetsko prvenstvo u nogometu će u utorak 22. studenog i Zorislav Srebrić, 82-godišnji bivši glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, danas viši savjetnik predsjednika HNS-a Marijana Kustića. SP u Katru počinje danas od 17 sati po hrvatskom vremenu, 19 po katarskom, uvodnu će utakmicu na stadionu “Al Bayt” u Al Khoru igrati domaćin Katar i Ekvador, arbitar je 47-godišnji Talijan Daniele Orsato. Hrvatska svoju prvu utakmicu skupine F, igra protiv Maroka u Al Khoru u srijedu 23. studenog s početkom u 11 sati po našem vremenu, 13 po katarskom.

Srebrić smatra kako je najbitnije Hrvatskoj za početak proći skupinu, u kojoj su nam protivnici Maroko, Kanada i Belgija, ali i da postoje navijači kojima nije skupo otići u Katar.

Može li Hrvatska otići do samog kraja, do finala?

– Prvo moramo osvojiti dovoljan broj bodova kako bi prošli skupinu, kasnije u drugom krugu će puno toga ovisiti tko će nam biti protivnik. Naravno da svi vjerujemo u hrvatsku reprezentaciju koja posjeduje globalne sposobnosti napraviti jako dobar rezultat.

Iskreno, mogu li Dalićevi izabranici osvojiti zlato na SP?

– Teško pitanje, ali se naravno nadam. Ne bih toliko naglašavao taj pojam favorita, ali mogu reći kako je Hrvatska potencijalno toliko jaka, da je u stanju ostvariti rezultat koji će razveseliti hrvatski narod!

Prvi protivnik je Maroko u srijedu 23. studenog?

– Nimalo jednostavan protivnik, jer veliki broj njihovih igrača igra u engleskim i u ostalim jakim stranim klubovima, to nam daje za pravo kazati kako imaju kvalitetu. Ne smijemo ih tretirati kao nekakve autsajdere, pošto u svom načinu igre imaju naglašen taj “fisicus momentum”. Tehnički nisu na razini europskih reprezentacija, ali dobro znamo kako njihova borbenost, zalaganje i fizička sprema,  predstavljaju komponente koje također odlučuju o ukupnom dometu pojedine reprezentacije. Maroko moramo tretirati kao protivnika protiv kojeg trebamo biti maksimalno koncentrirani, bilo kakvo podcjenjivanje ne dolazi u obzir.

Smatrate li da je SP u Katru samo za probrane navijače, one bogatije s debelim novčanikom?

– I prije su se SP igrala na nekim drugim kontinentima, i bilo je uvijek izvjesnih poteškoća prilikom dolaska, jer se radi o velikim udaljenostima, ali uvjerenja sam kako će i ovo SP biti dobro posjećeno.

Povratna zrakoplovna karta Zagreb – Doha iznosi blizu 15 tisuća kuna, to je ipak preskupo za običnog navijača?

– Nemam točan podatak o cijeni zrakoplovne karte. Sve je to relativno i ovisi o financijskim mogućnostima svakog pojedinca, za nekoga je to skupo, dok za nekoga nije!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...