Cestitka_Uskrs

Stiglo 150 predstavnika organizatora putovanja i agenata; Kadija: “Oni najučinkovitije promoviraju našu županiju”

U sklopu redovnih aktivnosti tijekom 2022. godine Turistička zajednica Zadarske županije je sudjelovala u organizaciji prihvata više od 150 predstavnika organizatora putovanja i agenata koji su u okviru studijskog putovanja boravili u Zadarskoj županiji.

Tako je podrška pružena prodajnom osoblju, vlasnicima agencija i donositeljima odluka sa tržišta Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Švicarske i Francuske kao i sa domaćeg tržišta. Između ostalih, u nekoliko su navrata u Zadarskoj županiji boravili agenti američkog turoperatora specijaliziranog za luksuzna putovanja IWorld of Travel, koji ima partnere u 80 svjetskih zemalja.

Pored toga Turistička zajednica Zadarske županije podržala je studijsko putovanje agenata Virtuosa, vodeće američke, ali i svjetske grupacije za luksuzni turizam. Još u lipnju u trodnevnom su posjetu u Zadarskoj županiji boravili agenti udruženja talijanskih putničkih agencija Fiavet iz gospodarski razvijene regije Piemonte, a u studenom, Zadar su posjetili agenti turoperatora Going i Bluevacanze koji su u vlasništvu MSC krstarenja.

Direktorica Mihaela Kadija je na tu temu izjavila:

„Turistička zajednica Zadarske županije aktivno sudjeluje u promociji Zadarske županije kao turističke destinacije brojnim predstavnicima organizatora putovanja i agenata koji posjećuju naše destinacije s ciljem upoznavanja turističke ponude. Posebnu ulogu u toj aktivnosti pored lokalnih turističkih zajednica i gospodarskih subjekata imaju Predstavništva Hrvatske turističke zajednice koja služe kao posrednik i savjetnik. Nakon što se dolaskom uvjere u bogatstvo i šarolikost naše ponude, organizatori putovanja i agenti svakako i sami učinkovitije promoviraju našu županiju odnosno prodaju turističke aranžmane“.

Aktivnosti prihvata predstavnika organizatora putovanja i agenata provode se u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, predstavništvima HTZ-a, i lokalnim turističkim zajednicama te gospodarskim subjektima. Cilj ovakvih studijskih i inspekcijskih putovanja je povezivanje turističke ponude i potražnje te što bolje predstavljanje destinacije, njezine ponude i proizvoda kao i jačanje prodaje aranžmana.

Studijska putovanja predstavnika organizatora putovanja i agenata mogu biti opće turističke tematike ili putovanja specijalizirana za određeni proizvod odnosno ponudu kao na temu zdravstvenog, nautičkog ili aktivnog turizma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...